Негода практично повністю знищила урожай тепличних томатів і огірків на Закарпатті

Як повідомляють постачальники овочів, фруктів і ягід із Закарпаття, негода практично повністю знищила урожай тепличних томатів і огірків, а також суниці садової (полуниці) в декількох селах Закарпатської області.

Трагедія розігралася в середині минулого тижня, пише EastFruit.

Зокрема в селі Боржавському, де розташовано безліч плівкових теплиць, паводок затопив сільгоспугіддя і теплиці на приватних подвір’ях. У теплицях вже практично дозріли помідори – їх збором фермери збиралися зайнятися в найближчі дні, проте зараз змушені збирати зелені томати, щоб зберегти хоч маленьку частину врожаю.

За словами агрономів-овочівників, шансів врятувати рослини, які простояли в воді більше доби, практично немає. На жаль, ці рослини могли б давати врожай ще кілька місяців, однак в цьому році багато родин регіону залишиться без звичного високого доходу.

Аналогічні проблеми і у виробників в Іршавському районі Закарпатської області – тут також мали місце підтоплення сільськогосподарських земель. У багатьох господарствах в авральному порядку йде прибирання суниці садової, оскільки сезон цієї ягоди в розпалі. Працівники змушені були збирати суницю, стоячи по щиколотку у воді, що створює величезні незручності і негативно впливає на якість ягоди.

zakarpatpost.net