Погода у Закарпатті на сьогодні, 27 травня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде хмарно, можливі грози.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +17, удень – +22.

Не звернувши на ніч свою увагу, хмари вже з ранку виправлять цей недолік, і похмура погода триматиметься до самого вечора. Удень і ввечері буде йти дрібний дощ.

У Хусті – +12 уночі і  +23 удень. День буде похмурим, незважаючи на ясну ніч. З самого ранку небо вкриється хмарами, які протримаються до кінця дня. Без опадів.

У Воловці – +11 уночі і  +19 удень. Не звернувши на ніч свою увагу, хмари вже з ранку виправлять цей недолік, і похмура погода триматиметься у Воловці до самого вечора. Удень очікується дрібний дощ, який ближче до вечора може посилитися.

У Сваляві – +12 уночі і  +20 удень. Починаючи з самого ранку й до пізнього вечора, небо у Сваляві буде вкрите хмарами, незважаючи на ясну ніч. Усю другу половину дня йтиме дрібний дощ.

У Тячеві – нічна температура становитиме – +14, денна – +23.

Незважаючи на ясну ніч, ранок у Тячеві очікується похмурим. Хмари займатимуть своє місце під сонцем до самого вечора. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме – +15, денна – +22.

Не звернувши на ніч свою увагу, хмари вже з ранку виправлять цей недолік, і похмура погода триматиметься у Перечині до самого вечора. Ввечері очікується дощ.

У Великому Березному – вночі – +11, удень – +20.

Незважаючи на ясну ніч, ранок у Великому Березному очікується похмурим. Хмари займатимуть своє місце під сонцем до самого вечора. Більша частина дня пройде без опадів, а ближче до вечора очікується дрібний дощ.

У Берегові та Виноградові – вночі – +14, удень – +23.

День буде похмурим, незважаючи на ясну ніч. З самого ранку небо вкриється хмарами, які протримаються до кінця дня. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +10, вдень – +20. В цей день хмар на небі немає тільки вночі, а з ранку й до самого вечора у Міжгір’ї буде зберігатися похмура погода. Удень піде дощ, який до вечора повинен послабшати.

У Рахові – уночі +11, вдень – +18. Не звернувши на ніч свою увагу, хмари вже з ранку виправлять цей недолік, і похмура погода триматиметься у Рахові до самого вечора. Майже весь день мине без опадів, тільки ближче до вечора може розпочатися дрібний дощ.

 27 травня вшановується пам’ять святого мученика Ісидора. В давні часи цього дня очікували, як закінчення будь-яких холодів: “На Ісидора відійдуть усі сивери (холода)”. Але якщо день видавався все-таки холодним, то варто було очікувати такого ж літа: “На Сидора сиверко (північний вітер), і все літо таке”. В день Ісидора прилітають ластівки, приносять тепло.

Народні прикмети на 27 травня

  1. Холодна погода в цей день – літо теж холодним буде
  2. Прилетіли стрижі – значить, теплі дні попереду
  3. Тепла погода – огірки добре вродить
  4. Рано ластівки прилетіли – буде хороший урожай
  5. Похмура погода 27 травня – врожаю не буде. Але якщо все-таки небо прояснюється до вечора, то є шанс щось зібрати з полів і городів
  6. Холодна погода 27 травня – літо теж холодним буде
  7. Зозуля кує – прикмета до того, що прийшов час льон сіяти
  8. Ластівки рано прилетіли – буде щасливий рік
  9. Ластівки літають високо в небі – погода буде теплою і сонячною. Якщо ластівки літають низько – піде дощ найближчим часом
  10. Пил висить пір’ям на гілках верби, а потім з них падає – льон поки що краще не сіяти
  11. «Водяні» хмари видно на червоному небі – погода в найближчі дні буде дощовою і мінливої
  12. Вранці на листі клена виступив сік – прикмета до того, що ввечері дощ піде
  13. Перепел співає – буде ясна погода
  14. Рано ластівки повернулися – буде щасливий рік. Але все-таки говорили: «Першою касатці не вір», «Одна ластівка весни не робить» – тільки якщо ластівки прилітали масово, то це вважалося початком літа.

zakarpatpost.net