Долучися і ти до революціі любові!

Серпень. Спека. Палаюче сонце. Щастя у повітрі. Посміхнені люди скрізь. Музика та обличчя—це Сігет— фестиваль свободи! Одного разу потрапивши сюди, неодмінно захочеш повернутися ще.

На 15-ти сценах з різним музичним наповненнямвідвідувачів фестивалю розважатимуть найбільші імена усіх головних жанрів сьогодення. НастейджіDanPanaitescu виступатимуть хедлайнери фестивалю, такі як Florence+ TheMachine, TheNational, FooFighters, EdSheeran, The 1975, TwentyOnePilots, FranzFerdinand, MichaelKiwanuka, RichardAshcroft, Macklemore, MartinGarrix, PostMalone, Years&Years та багато інших. На сцені MastercardbyA38 грають завжди найцікавіші альтернативні артисти. Цього року серед них будуть Jungle, Idles, Khruangbin, JamesBlake, Kodaline, SonLux, Parcels, BoyPablo, YellowDays, MaribouState та інші.

Крім цього будуть локації: GlobalVillage, SamsungColosseum, BacardiArena, MusicBox та багато інщих. Серед українських виконавців поповнювати ряди фестивального лайн-апу будуть HudakiVillageBand, AlyonaAlyona, та Іван Дорн.

На фестивалі свободи, де крім різнобарвної музичної складової завжди піднімаються найважливіші глобальні питання цьогодення. У центрі екологічних заходів фестивалю— зменшення кількості пластикових відходів, економія води та збереження Дунаю. Продовжуються відомі багатьом з минулого року акції по заміні одноразових пластикових стаканчиків на склянки багаторазового використання та акція по відмові від соломинок, яка на 60% зменшила їх використання на острові. Завдяки великому успіху, цього року вони намагаються скоротити цей коефіцієнт ще більш вдосконаленою версією:відвідувачі, які наполягають на питній соломінці, можуть пити напої з паперової, 100% вторинної альтернативи.На додаток до соломки, фестиваль приділяє особливу увагу зменшенню відходівз громадського харчування, що не підлягають переробці. Крім того, відвідувачі фестивалю і цього року зможуть обміняти селективно відібрані відходи на подарунки у GreenCity центрі. Острів піклується не тільки про зменшення кількості пластмасових відходів, але й про викинуті недопалки. Цього року на входах фестивалю організатори плануютьрозмістити 50 000 мобільних попільниць.

Цьогоріч вперше на сцені Dan Panaitescu пройдуть виступи на гостро соціальні теми під слоганом LoveRevolution. Серед іншого, ми зможемо послухати виступ всесвітньо відомої приматологині та посола миру ООН Джейн Гудолл. Дослідниця подорожує 300 днів на рік, щоб привернути увагу до важливості природи та охорони навколишнього середовища, на знищення середовищ існування тварин та шкідливих наслідків наших споживчих звичок.

Прийняття іншості, сприяння до толерантної поведінки—все це вважає своєю головною місією локація MagicMirror, де будуть проходити цікаві лекції та бесіди про проблеми ЛГБТ-спільнотита їхні стосунки з більшістю суспільства, невеликі перформанси біля феєричного вечірнього шоу та вечірки до самого ранку.

Театральна програма фестивалю включатиме в себе проект Марко Лайєри з Чилі, який створив виставу з 9-ма дівчатками-підлітками, зосереджуючись на проблемах сучасного молодого покоління. Дівчата через свій власний досвід відверто говорять про домашнє насильство, знущання у школі та аборти, підкреслюючи відповідальність за це дорослого суспільства.

Вистава Південно Корейського Elephants Laugh дуже зворушливо розповідає про упередження і прийняття та розуміння. На додаток до південнокорейських артистів, у виставіберуть участь біженці, які проживають в Угорщині.

SolPico, іспанська танцюрист-хореограф, дивуватиме виставоюпро біженців та трагедії, пов’язані з втечею, створеною разом з 20-ма молодими угорськими танцюристами спеціально для Сігета.

Як бачимо, організатори намагаються побити минулорічний рекорд відвідуваності у більш ніж 565 тис, тому налаштовані дивувати “сігетівців” багатьма новинками, локаціями та різними послугами. Не пропусти це, адже нам потрібно один тиждень провести разом!

Коли:  7-13 серпня 2019

Де: Будапешт, Угорщина

Більше інформацій: www.szigetfestival.com

Яна Ковальчук

zakarpatpost.net