Ландшафтний дизайнер із Ужгорода розповіла, які рослини не варто використовувати при озелененні ділянки

Зараз ландшафтний дизайн настільки став популярним, що закарпатці активно цікавляться, як найкраще облагородити територію. Бажаючих створити біля будинку маленький рай усе більше. І це природно. Кожен з нас прагне відчути поруч із собою частку живої природи і насолоджуватись красою.

Тож на численні прохання читачів у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» знову побувала ландшафтний дизайнер із Ужгорода Сніжана БОЙКАС.

Сніжано, чи є такі рослини, які бажано не використовувати при озелененні?

Дивлячись, про яку територію йде мова. Наприклад, для маленької – великі не підходять. Велети – для великих ділянок, що займають гектари. Тобто, треба звертати увагу на сорт рослини, якою висоти вона буде сягати.

Також біля будинків небажано садити дуби, які кореневою системою можуть зруйнувати фундамент, або горіхи, під якими взагалі нічого не хоче рости. Берези також не варто висаджувати, у них дуже розгалужені корені. Ці дерева підійдуть для великого саду, або якщо ділянка прилягає до лісу.

Хто робить якийсь дизайн ділянки самотужки, обов’язково, як правило, висаджує туї та різні хвойні дерева. Чи варто?

Так. Вони дуже практичні – завжди зелені. Хвоя збирає пил, просто дерева потрібно грамотно посадити. Якщо виростають дуже великі, їх можна стригти і корегувати висоту. Хвойники взагалі чудово обрізаються.

zakarpatpost.net