ТОП-5 весняних незвичних рецептів із закарпатської полуниці. Вам сподобається!

Якщо звичні полуничні пироги, сир з ягодами і навіть полуничний смузі вже набридли, пропонуємо спробувати кілька оригінальних страв з цієї ароматної літньою ягоди.

До того, усі страви здорові і вітамінні!

Обіцяємо, вони сподобаються! – пише beauty.

Салат з руколою і полуницею

блюда с клубникой


Щоб приготувати це смачну страву з полуницею, для початку промий руколу, обсуши рушником і виклади в тарілку або миску. Потім помий і наріж тонкими смужками полуницю, додай кедрові горішки. В кінці додай нарізану кубиками фету, заправ  бальзамічним оцтом і оливковою олією. При бажанні додай сіль.

Чіа-пудинг з полуницею

что приготовить из клубники


Рецепти страв з полуницею прості, але при цьому страви в результаті виходять дуже смачними, красивими і яскравими. Наприклад, Чіа-пудинг з цією літньою ягодою. Полуницю збий в блендері до однорідної маси, потім її змішай з мигдальним молоком, сиропом агави і насінням Чіа. ГУсе помісти до посудини, яку прикрась полуницею і потім влий туди отриману суміш. Постав у холодильник на три-чотири години, а після цього отримуй задоволення!

Спаржа з ​​полуницею

рецепты из клубники


Не знаєш, що приготувати з полуниці? Незвичайним, але дуже смачним і корисним рецептом може стати смажена на грилі спаржа зі ​​скибочками полуниці і базиліком. Щоб додати страві особливого смаку, приготуй соус із соєвого соусу, бальзамічного оцту, солі, перцю і оливкового масла. Така їжа відмінно підійде для легкого обіду або вечері.

Салат з полуницею і авокадо

Швидше за все ти знаєш, що користь полуниці надзвичайно велика, тому її обов’язково варто додати в свій раціон. Пропонуємо приготувати смачний салат з полуниці, авокадо, листя салату і горішків кеш’ю. Досить вимити, нарізати і змішати всі інгредієнти. Заправляй салат оливковою олією і насолоджуйся незвичайним смаком.

І ще один рецепт від styler.rbc.ua

Полуничний лимонад

Полуничний лимонад – саме те, що потрібно для спекотних літніх днів. Цей напій чудово освіжає та втамовує спрагу. Для приготування знадобиться:

  • 1,2л води;
  • 1 лимон середнього розміру;
  • 300 гр полуниці;
  • 50 гр свіжої м’яти;
  • трохи меду;

Освіжаючий лимонад з полуницею

Всі інгредієнти помити, 80 гр. полуниці подрібнити в блендері. У каструлю всипати цілу полуницю та пюре, додати половинку нарізаного часточками лимона та пучок м’яти, залити 200 мл окропу. Накрити заготовку кришкою, дати настоятися протягом 20 хвилин, після чого м’яту витягнути. Потім слід вихать сік половину лимона та разом з медом додати в каструлю, влити літр води, добре перемішати та поставити в холодильник на 2 години. Готовий полуничний лимонад подавати з кубиками льоду.

Смачного!

zakarpatpost.net