Безвідповідальність закарпатців шокує! Цуценят не купили і їх залишили на ринку прямо в коробці

За позаминулий тиждень їх було 4. Про це  розповів інспектор ММКП “Центр контролю за тваринами” у місті Мукачева Юрій Кость.

За словами пана Юрія, така практика у місцевих мешканців не нова. Працівникам центру часто дзвонять з проханням забрати покинутих на призволяще цуценят чи котів, пише Mukachevo.net

В середньому за рік у Центр контролю за тваринами попадає близько 30 тварин.

“Буває й таке, що приносять на ГІД (торговий ринок, – ред.) продати цуценят чи котів, а якщо не купили то й лишили їх там прямо у коробці. Ми так кілька разів вже ходили і забирали їх”, – розповідає Юрій Кость.

Інспектор розповідає, якщо собак лишати, вони виростають і плодяться, що спричиняє безконтрольну популяцію бездомних собак. Тому, працівники центру забирають цуценят до себе, доглядають за ними, роблять всі необхідні вакцинації, після чого роздають усім бажаючим.

На щастя, небайдужі завжди є.

Юрій Кость додає, що є стаття 89 КУпАП, в якій йдеться про залишення тварин у небезпеці. Вона передбачає за собою накладення штрафу від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до 15 діб з конфіскацією тварини, якщо перебування тварини у власника становить загрозу для її життя або здоров’я.

Тому, якщо ви стали свідками такого порушення повідомляє у “Центр контролю за тваринами”.

zakarpatpost.net