Пиріжки замість салатів. Дієтолог розповіла про небезпеку шкільних обідів. ВІДЕО

На сьогоднішній день справи з обідами в шкільних їдальнях йдуть не так вже й погано. Набагато більшу небезпеку для здоров’я дітей представляють різні пиріжки та булочки, які школярі купують самостійно.

Про це ObozTV розповіла дієтолог Марія Федоренко. За її словами, адміністрації навчальних закладів намагаються зробити все можливе, проте в шкільних меню є кілька проблем, які потрібно виправити.

“У дитини росте організм. Йому потрібні білки. Хоча б 100-150 грамів м’яса в цьому обіді має бути. Плюс кисломолочні продукти повинні бути.

Плюс бобові – це гарне джерело білка. Але діти їх не їдять, адже їх зазвичай несмачно готують”, – пояснила Федоренко.

За її словами, в шкільному обіді обов’язково повинні бути присутніми овочі в достатній кількості. Обмежуватися половинкою помідора, як це відбувається зараз – не можна.

“А суп – не обов’язково. Якщо дитина не хоче його їсти – нехай не їсть. Важливіше, щоб вона з’їла м’ясо, рибу, якоїсь каші трохи”, – перерахувала дієтолог.

Овочі і фрукти – дуже важливі, ще раз підкреслила Федоренко. На її думку, в цьому полягає одна з проблем шкільного меню: дітям не дають салати, овочі, овочеві супи, овочеві запіканки і т.д.

zakarpatpost.net