Помічник Зеленського про трагедію на Закарпатті: “Це була недбалість. Хоча переконували, що нещасний випадок”

Помічник президента України Андрій Єрмак під час робочої поїздки в Закарпатську область відвідав школу, в якій навчався затонулий у річці хлопчик. Відповідальність за смерть дитини він покладає на персонал навчального закладу, передає ua.112.ua з посиланням на прес-службу глави держави.

Повідомляється, що 27 травня Єрмак побував у Воловецькій загальноосвітній школі, де загинув 11-річний Сергій Церуш. На перерві хлопець вийшов подивитися, як піднялася вода в річці Вича, і його понесла течія. Територія навчального закладу не була відгороджена від річки парканом.

Помічник Зеленського поспілкувався про розслідування ситуації з директором школи та начальником районного відділу поліції. Він також висловив переконання, що відповісти за те, що сталося, мають представники навчального закладу. Окрім цього, школу потрібно обгородити, щоб уникнути повторення трагедії.

“Це була недбалість. Хоча мені спробували розповісти, що це нещасний випадок”, – заявив Єрмак. Він також передав слова співчуття від Зеленського батькам загиблого і підкреслив, що справедливе розслідування цієї справи – принципове питання.

zakarpatpost.net