Закарпатський сексолог розповіла про те, чи варто обмежувати себе у сексі

Говорити про секс  вголос хочуть далеко не всі, занадто, мовляв, особисте. Утім саме це питання у багатьох родинах призводить до руйнування стосунків: одні від близькості відмовляються зовсім,  а інші – шукають втіхи поза шлюбом. Як наслідок – стрес, розлучення, візити до психолога. Але набагато простіше завчасно звернутися до спеціаліста, який може дати дієві поради щодо того, як зробити інтимне життя приємним і яскравим, як отримувати і дарувати у ліжку іншій людині радість, як врешті-решт зберегти сім’ю.

Отже, нинішнім гостем прес-центру газети «Неділя Закарпатські новини» є викладач йоги та жіночих практик, сексолог Альона ГОНДОРЧИН.

Як щодо обмежень у сексі. Кажуть, що це дозволяє краще реалізуватись у творчому плані. Людина думає про справу, а не про секс. А що скажете ви?

Жінки з чоловіками різні. Якщо мужчина не вміє оргазмувати без того, щоб відбулася еяколяція, тоді він втрачає життєві сили.  У нас для більшості чоловіків оргазм і еяколяція – це одне і те ж. На Сході навчаються цьому за допомогою вчителя із самого дитинства, точніше – із того часу, коли в хлопчиків починається статеве дозрівання. Без учителя, просто десь почитавши, що можна десь там натиснути, це робити ні в якому разі не можна, бо можна собі фізично нашкодити. Це – серйозне навчання. Але якщо є така мета, її можна осягнути.

Отже, якщо утримуватися – свідомий вибір чоловіка і йому це потрібно, скажімо, такий у нього духовний шлях, або він спортсмен, то це його право. Але якщо людина просто начиталася езотеричної літератури і починає ламати свою природу, то це погано. Йому насправді хочеться, та він думає, що може обхитрити природу. Потім це може мати серйозні наслідки.

Що ж стосується жінок, то вони не втрачають енергію під час сексу, а навпаки – її примножують. Тому відсутність сексу жінкам не йде на користь.

zakarpatpost.net