Читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини»

Закарпатський тиждень: у полоні води, політичних пристрастей та оптимістичних сподівань

Вода, що залила Україну, дісталася Закарпаття, традиційно накоївши лиха. Пошкоджені транспортні артерії та мости, залиті паводком городи і обійстя –
ніщо у порівнянні з втраченим життям…

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Чому закарпатські чиновники такі малоефективні

Покладання квітів та вінків, фотосесії, перерізання червоних стрічок – ось чим здебільшого
займаються місцеві високопосадовці

Справи літературні: з журбою радість обнялась

Позаминулий і минулий тиждень виявилися максимально літературними – аж три книжкові імпрези. Зокрема, на Закарпатті відбулося друге вручення премій Всеукраїнського конкурсу малої прози ім. І.Чендея. Цього року це зроблено у форматі чотириденного «Чендей-фесту». Спершу київські члени журі П.Вольвач і Г.Плачинда презентували в обласній бібліотеці свої нові книжки. У Павла за спиною вже три романи, у Галини – велика книга інтерв’ю з видатними українцями . Наступного дня – вручення премій.

Кого із себе вичавлювати?

Колись давно, ще у радянські часи, хтось із класиків соціалістичного реалізму видав чи повторив програмну фразу: «Вичавити із себе раба!». Кожен із нас у міру свого таланту, можливостей, уміння розгледіти того раба, рівня усвідомлення його присутності у єстві займався вичавлюванням або ігнорував цей процес. Ну і мав відповідні результати.

Невідоме життя ужгородського БАМу

Ужгород хоч і найменший обласний центр України, але все ж великий варош, бо все, що є в ньому, мало хто знає.

Взяти хоча б найвідоміший серед студентів район БАМу! Там так багато цікавого, що можна блукати не годинами, а днями, тижнями…
Саме туди й вирушили журналісти газети «Неділя Закарпатські новини».

Як закарпатські відлюдники облаштовують собі лігва

Спати на могилі для деяких людей – це  норма

Зараз багато хто нарікає, мовляв, жити важко, продукти дорогі, комунальні тарифи захмарні, зарплати і пенсії низькі. Звісно, життя у державі могло би бути кращим, але чи насправді у більшості все так погано.

Закарпатський стоматолог назвав зубного ворога №1

А також розповів, чому іноземці їдуть лікуватися в Ужгород, чому  бояться зубних лікарів та яку небезпеку несуть жуйки

Кожному хочеться мати гарну посмішку та білосніжні здорові зуби. Водночас мало кому невідомий зубний біль, який особливо допікає вночі і не дає спати. Карієс виникає навіть у дітей, що вже казати про дорослих…

Закарпатець повалив гостя на підлогу, зв’язав мотузкою і бив до смерті 

Далі два дні тримав у хаті труп, після чого сам здався поліції 

Вбивство сталося ще у 2013 році. Із того часу вбивці три рази виносили вирок і тричі переглядали справу. Спочатку його засудили до 9 років позбавлення волі, відтак після апеляції – до 11 і зараз, нещодавно, до 10. Можливо, навіть цей вирок не є кінцевим і, враховуючи, що трагедія трапилася 7 років тому, може статися й таке, що  невдовзі чоловік, якого називали закарпатським рецидивістом, опиниться на волі.

Закарпатець побив тестя та колишню дружину, бо жінка подала на аліменти

Багато закарпатських родин руйнуються через алкоголізм та рукоприкладство, а коли ці два критерії йдуть поруч, таку сім’ю зберігати не варто. Якщо ж стосунки не узаконені, то краще розбігатися якомога скоріше. Одна біда, якщо від стосунків народжуються діти, матері просять у чоловіків на їхнє утримання гроші, а батьки їх давати не хочуть. От і знову починаються конфлікти між уже чужими людьми.

Молодий священик настільки подобався жінкам, що до церкви почали ходити всі

Жила я тоді у Рахівському районі. Село в нас було досить велике, але усі один-одного знали. Навіть у радянський час більшість односельців ходили до церкви, тож коли захворів старий священик, люди зажурилися – що буде… а коли він помер – плакали від малого до великого. Старі люди казали, що церкву закриють і більше не буде де молитися, уже обговорювали, коли в кого в хаті збиратимуться.

Півтораметрова змія напала на жінку в туалеті

Австралійська жінка зіскочила зі свого місця від того, що її вкусила змія, коли вона сиділа в туалеті.
59-річна Хелена Річардс розповідає, що відчула гострий укол, сидячи в туалеті у себе дома в Брісбені (Австралія).

Поліція увірвалася до будинку, щоб врятувати… павука

У Західній Австралії поліцейські, увірвавшись до будинку місцевого мешканця після того,  як отримали повідомлення про галас і крики, виявили, що  господар кричить на павука.

Ізраїльські вчені запевняють, що знайшли ліки від раку, які стануть доступні протягом року

Дослідники з Ізраїлю зробили сміливу заяву, що винайшли ліки від раку, які будуть ефективними для всіх форм захворювання.

Сфотографувавшись на тлі старого замку, туристи зняли примарного ченця

Хелен Уейкман і Джон Дарган давно вже цікавляться паранормальними явищами, саме тому вони вирушили помилуватися замком Дадлі (Уест-Мідлендс, Англія), інформує Ukr.Media.

Чого за бабов Анцьов фраєри бігали, як пес за кустков

Зайшла баба Анця в хату з хліва, де тільки що подоїла корову, дивиться, а син з невісткою на дивані читають газету «Неділя Закарпатські новини».
«А у вас што, неділя?» – сердито спитала від них, бо не сподобалося їй, що нічого не роблять.
«Неділя», мамко, «Неділя»! – радісно відповів син.

Іван Гуледза: «Жодне звернення споживачів, чиї права були порушені, ми не залишаємо без розгляду»

Мабуть, у кожного з нас були в житті такі ситуації, коли як споживачам доводилося наражатися на певні ризики, пов’язані з придбанням неякісної продукції або термін придатності якої давно вичерпаний. У декого, можливо, виникали неприємності через пошкодження з необережності якогось товару і навіть через проблеми здоров’ям внаслідок вживання продуктів, де містяться шкідливі речовини.

В Ужгороді на ринку продають драконячий фрукт 

Останнім часом в Ужгороді можна купити найрізноманітніші фрукти. І це добре, адже можна спробувати смак плодів, які раніше для закарпатців були недоступні.
Сьогодні газета «Неділя Закарпатські новини» розповість про пітахайю.

В Ужгороді продають тропічний фрукт-овоч із чорною ікрою, що виганяє глисти

В Ужгороді продається велика кількість екзотичних плодів. Одним з найбільш цікавих і незвичних є папайя.

В Таїланді ці плоди вирощують, як у нас кавуни чи дині. Вони вважаються сільськогосподарською культурою і широко використовуються в кулінарії. До цих пір самі тайці не дійшли до спільної думки в питанні, до якої категорії належить папайя – це фрукт або овоч. Цікаво, що коли папайя має соковиту і стиглу м’якоть, то її вважають фруктом, коли ж вона тверда, недоспіла і має ще зелену шкірку, її називають овочем.

Який він нині – забутий район промислового Ужгорода

Неперевершені пейзажі, занедбані тротуари, стара кам’яна кладка, багато пилюки в спеку і величезні калабані в дощову погоду – так можна в кількох словах описати ту частину мікрорайону Радванка, де зосереджено кілька промислових підприємств обласного центру.

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 31 травня.

zakarpatpost.net