Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 31 травня

День на Закарпатті був багатим на події.

Сьогодні другий день 7 Lviv Media Forum, у роботі якого беруть участь журналісти сайту zakarpatpost.net та газети “Неділя Закарпатські новини”. Найочікуванішим спікером, який зібрав тисячі журналістів стала Уляна Супрун, яка говорила багато цікавого про політику і медицину в Україні.

Найбільш обговорювана міністерка України, яка фактично так і залишилась виконувачкою обов’язки завітала до журналістів на Медіафорум.

Також вона згадала про фейки в інтернеті, що їй приписують, як коментують її поїздки, чому думають, що вона виїхала з країни, хоча залишається в Україні.

Також вона акцентувала увагу на тому, як допомагати медичній реформі.

“У Великобританії реформа зайняла 10 років, у Польщі триває досі – вже більше 20 років. А в нас ще й не почалась, а всі говорять, що все погано, що реформа все зруйнувала, – наголосила Супрун. – За кордоном нас хвалять, що ми так багато зробили за 1 рік, а в Україні… думаю, ви самі це можете зрозуміти (на моніторі показали заголовки багатьох українських сайтів із негативними матеріалами про медичну реформу).

Відтак вона запитала, в яких лікарів хочуть лікуватися українці, чи хочуть іти вперед.

А після цього відповіла на питання присутніх у залі.

Бути стильним і гарним хочеться всім. Але далеко не кожен уміє правильно одягатися. Аби мати бездоганний вигляд, деколи достатньо правильно поєднати ті речі, які вже є в гардеробі і здійснювати дорогі додаткові покупки зовсім не обов’язково. Тож що в моді у цьому сезоні, як правильно проводити шопінг, які речі краще викинути з шафи назавжди – знає стиліст Яна МУРЗАЄВА, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Тож вона поділилася секретами чоловічої та жіночої моди та розповіла про основні помилки, які допускають закарпатці у формуванні власного образу.

Що найчастіше в іміджі просять змінити закарпатки?

Волосся. Усе починається саме із зачіски. Це – швидко, візуально помітно і досить легко.

Усі ми є частинкою природи і кожному хочеться мати вдома бодай  маленький живий куточок. Нехай це будуть кімнатні рослини, але все ж, вони випромінюють енергію лісу, в якому колись жила первісна людина. Звичайно, якщо ми мешкаємо у приватному будинку, де є вдосталь території, біля себе можна облаштувати цілий Едемський сад. А як бути тим, хто живе у квартирі. Виявляється, створити красу можна і на маленькому клаптику перед вікном. Навіть на балконі.

А як – знає  ландшафтний дизайнер Сніжана БОЙКАС. У прес-центрі закарпатської газети «Неділя Закарпатські новини» вона розповіла про дива перетворення захаращеної ділянки на справжній шедевр.

На Закарпатті існує забобон щодо ялинок, мовляв, то символ самотності і рости біля хати вони не повинні…

На Закарпатті фактично таких забобонів на рослини немає, вони є переважно у мешканців інших областей. Наприклад, на Львівщині не можна висаджувати туї, мовляв вони мають рости лише на кладовищі. На рахунок ялин теж у окремих куточках держави є забобони. Так, дехто каже, що вони символізують самотність людини, але все це – дурниці.

Без яких елементів дизайну не обійтися на ділянці?

Без архітектурних форм неможливий жоден стиль ландшафтного дизайну. Також без доріжок, газону і, звісно ж, без рослин. Як тільки все це буде виконано, ділянка відразу матиме зовсім інший вигляд. На ній вже буде приємно знаходитись. Дуже гарно виглядає альтанка, якісь підпорні стінки, штучні водойми.

Прокурорами Кременецької місцевої прокуратури підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо жителя одного із сіл Радивилівського району Рівненської області, який силоміць утримував у будинку мешканця Закарпатської області.

Встановлено, що у жовтні 2017 року 51-річний мешканець Рівненської області за місцем свого проживання заподіяв численні удари жителю Закарпатської області, який нібито допомагав йому по господарству та силоміць закрив потерпілого у погребі власного господарства, залишивши без можливості самостійно пересуватись та обирати місцезнаходження, пише Галас.

Продовжуючи свої злочинні дії, обвинувачений посадив чоловіка в салон свого автомобіля та перевіз до будинку, що знаходиться на території Кременецького району, де насильно, всупереч волі потерпілого, зв’язав йому кисті обох рук за спиною та ноги і покинув вказаний будинок, залишивши потерпілого у вищеописаному стані. Чоловіка у такому стані знайшли місцеві жителі, що і врятувало його від «ув’язнення» в чужому будинку.

У Нижніх Воротах патрульні зупинили мікроавтобус на який у них було орієнтування.

У правоохоронці підозрюють, що жінку намагалися продати у секс-рабство.

Патрульні отримали повідомлення, що з Львівської області рухається автомобіль Мерседес Спринтер, у якому, проти власної волі, намагаються вивезти за кордон жінку.

Авто виявили на посту у Нижніх Воротах. У транспортному засобі знаходилося 5 пасажирів, серед яких вказана у орієнтуванні жінка.

Під час пояснення жінка повідомила, що її наманалися вывезти за кордон під приводом обіцянок.

В Ясінянському лісгоспі місцеві «чорні лісоруби», в яких вилучали крадену деревину, пошкодили службові автівки працівників поліції.

Випадок ймовірної крадіжки лісу з Лазещинського лісництва Ясінянського лісгоспу трапився в присілку смт. Ясіня Стебний, пише Голос  Карпат.

Ввечері 28 травня директорі лісгоспу Василю Теличуку, який знаходився на лікарняному, прийшло СМС-повідомлення від невідомого про здійснення підозрілої погрузки лісу.

«Ми відреагували одразу і відправили на вказане місце головного лісничого і лісову охорону, які виявила там вантажівку ГАЗ-53 з смерекою і повідомили в поліцію. Людей не було, а сама машина знаходилась в незрозумілому місці біля хати, в якій ніхто не живе», – розповідають в лісгоспі.

За словами лісівників в кузові машини знаходилось одинадцять стовбурів смереки довжиною біля 4-ох метрів.

«Мова йде десь про 7-8 кубометрів деревини. Якщо говорити про збитки, то це десь 15-20 тис. гривень», – кажуть у лісгоспі.

В той же час щоб притягнути до кримінальної відповідальності істотна шкода, завдана лісовому господарству незаконною порубкою дерев, повинна складати від 20 тис. гривень.

Поліція, що прибула на місце події за викликом працівників лісгоспу, побачила шістьох порушників, які втекли при виді правоохоронців. Особу всіх підозрюваних встановили. Водій вантажівки ГАЗ-53 мешканець смт. Ясіня 1994 року народження.

Закінчення навчального року в Ужгороді відзначили урочистостями: більшість шкіл провели традиційні лінійки, деякі обрали інший формат, але у кожному закладі свято пройшло яскраво і водночас по-родинному тепло. Особливо емоційним день став для випускників, цьогоріч їх в Ужгороді 2075 – 724 одинадцятикласників та 1351 дев’ятикласник.

Про це повідомила прес-служба Ужгородської міськради.

Як і щороку, на лінійках лунали щирі слова подяки учителям, рідним школам загалом, батькам, напутні слова від педагогів, випускники танцювали вальс. Вручали грамоти найсумліннішим учням, переможцям різних етапів усеукраїнських олімпіад, науково-дослідницьких робіт МАН, конкурсів, за успіхи у навчанні, творчості, спортивні досягнення.

Традиційно цього дня у місті особлива атмосфера, сповнена гарного настрою та зворушливих моментів. Деякі з них – на світлинах.

Хто залякує закарпатпатських священиків? Про це повідомив єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій

“УВАГА! ПРОШУ ПРО МАКСИМАЛЬНИЙ РОЗГОЛОС!! Ось такими методами залякують наших священиків на Закарпатті ! Сьогодні вночі розбили вікно в будинку настоятеля храму св.пророка Іллі смт.Великий Бичків УПЦ (ПЦУ) протоієрея Віктора Білана, каменем, до якого була прив‘язана записка з написом : «початок кінця». «Канонічне залякування», чи «рускій мір в діі»? Звертаюсь до правоохоронних структур Закарпаття об‘єктивно розслідувати даний факт, а журналістів прошу висвітлити даний злочин в ЗМІ”, йдеться у повідомленні.

Також оприлюжнено світлини записки, розбитого вікна.

Хто ж залякує священика?

Це питання повинна якомога скоріше розслідувати поліція.

Звісно, припущення є, але поки триває розслідуваненя, не озвучуватимемо їх

zakarpatpost.net