Погода у Закарпатті на сьогодні, 2 червня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепло, можливі грози.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +13, удень – +25.

Ясному ранку прийде на зміну хмарна погода, яка утримається до самого вечора. Ранок і день пройдуть без опадів. Увечері можливий дощ із грозою.

У Хусті – +13 уночі і  +23 удень. Хмарна погода протримається увесь день. З середини дня і до його кінця йтиме дощ із грозою.

У Воловці – +10 уночі і  +20 удень. У Воловці очікується похмура погода, вранці можливе невелике прояснення, але безхмарним небо буде недовго. Ввечері, можливо, пройде дощ.

У Сваляві – +11 уночі і  +22 удень. Вже з самого ранку у Сваляві розпогодиться, та ніщо більше не буде нагадувати про похмуру ніч. Без опадів.

У Тячеві – нічна температура становитиме – +14, денна – +23.

Весь день у Тячеві буде хмарним. Ранок і день пройдуть без опадів. Увечері можливий дощ із грозою.

У Перечині – нічна температура становитиме – +13, денна – +25.

Перша половина дня у Перечині буде ясною, а після обіду з’являться хмари. У другій половині дня очікується дощ із грозою, який йтиме до самого вечора.

У Великому Березному – вночі – +10, удень – +23.

У Великому Березному погода порадує нас безхмарним ранком, але вже у середині дня вона зміниться та буде похмурою до самого вечора. Увечері йтиме дощ із грозою.

У Берегові та Виноградові – вночі – +13, удень – +25.

Ранок у Береговому очікується ясний, а вдень та ввечері небо буде ховатися за хмарами. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +10, вдень – +20. Хмарна погода триматиметься у Міжгір’ї увесь день. Без опадів.

У Рахові – уночі +11, вдень – +19. У Рахові сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Нічний дощ до ранку закінчиться. Перша половина дня пройде без опадів, а ввечері дощ розпочнеться знову.

2 червня відзначається день мученика Фалалея, Олександра і Астерія. Мученик Фалалей відомий у народі під ім’ям Огірочник, оскільки з цього дня починали сіяти огірки. “На Пилипа і на Фалалея – діставай огірки пошвидше”. “На Фалалея – сій огірки”. Якщо в цей день багато шишок на ялині – на хороший урожай огірків. У цей час розпускається жасмин. Також ще може цвісти горобина. Пізнє цвітіння цього куща вказувало нашим пращурам на пізню осінь.

Народні прикмети на 2 червня

  1. Якщо йде дощ – усе літо буде сонячним
  2. Дощ 2 червня – в грудні почнуться снігопади
  3. На ялинці з’явилося багато шишок – прикмета того, що буде хороший урожай огірків і аґрусу. До речі, саме в цей період цвіли пізні сорти агрусу, розпускався жасмин, а в городі виробляли повторний посів редиски.
  4. З 2 червня і до 12 червня можна проводити посадку розсади баклажанів у відкритий грунт, не забуваючи вкривати їх на ніч.
  5. Сьогодні дачники обприскують рослини розчином на основі мила і кальцинованої соди.

zakarpatpost.net