АНОНС. Невідоме життя ужгородського БАМу

Ужгород хоч і найменший обласний центр України, але все ж великий варош, бо все, що є в ньому, мало хто знає.

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Взяти хоча б найвідоміший серед студентів район БАМу! Там так багато цікавого, що можна блукати не годинами, а днями, тижнями…

Саме туди й вирушили журналісти газети «Неділя Закарпатські новини».

Одразу варто наголосити, що БАМ – це досить великий і колись незаселений район, який зараз ті, хто не був тут хоча б 10 років, навряд чи впізнали б. А сюди варто приходити, варто вивчати цей дивовижний світ. Адже тут досі є ще багато дикої природи, тут багата рослинність, чути спів птахів, можна побачити їжаків, білочок, фазанів… Тут просто розкішні будинки і приватний сектор розростається з кожним роком. Кожна огорожа індивідуальна. Біля багатьох подвір’їв, акуратно висаджені декоративні насадження, облаштовано рокарії, альпійські гірки, просто казкові клумби.

Також тут багато новобудов, гарних сучасних багатоповерхівок.
Університет, який колись здавався гігантом, зараз виглядає не таким уже й великим. Перший із корпусів почали зводити ще у 1974 році, тож зараз його зовні було б добре хоч трохи оновити. Замість їдальні неподалік головного корпусу тепер знаходиться стоматологічний факультет. Над ним добудовують ще поверх. Видно, бажаючих лікувати зуби стільки, що студенти не поміщаються у досить затісній будівлі.

До речі, саме завдяки університету гора й отримала назву БАМ. Так прозвали її через те, що саме в ті часи, коли зводився виш, будувалася Байкало-Амурська магістраль, на якій роботи велися також силами молоді, як і в Ужгороді.

Отже, прямуємо далі.

Натрапляємо на величезну територію, посеред якої красується церква. Її видно здалеку, оскільки пофарбовано будівлю у яскравий блакитний колір. Сама споруда досить велика. Цікаво, що всередині?

Підходимо ближче.

Що ще цікавого вдалося побачити на БАМі? Що там за монастирі? Які таємниці приховують тамтешні вулиці?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 31 травня.

zakarpatpost.net