Сьогодні мають винести вирок юним наркоманам із Хуста, які вбили та викинули в річку рідну матір

Справа тривала два роки. На момент вбивства дівчина ще ходила до школи, а її брат кинув навчання в університеті.

Брат із сестрою мали намір позбавити життя і батька. Але це їм не вдалося.

Вбивство відбулося з особливою жорстокістю. Розслідування справи тривало два роки.

А днями хустяни мітингували за те, аби суд обрав їм справедливе покарання.

Про це у соцмережі повідомив правозахисник Роман Роман.

Цитуємо текст без змін:

“Мітинг «Вбивці мають бути покарані!!!» щодо висловлення активістами та небайдужими хустянами своєї громадської думки по справі вбивства обвинуваченими Леміш Т.В., Леміш Т.В. своєї матері Леміш В.М., яке мало місце 19.02.2017 року.
Більше 2 років тривав у Хустському районному суді колегіальний судовой розгляд кримінального провадження за ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України, по жорстокому вбивству дітьми своєї матері 19.02.2017 року, і щойно суд видалився у нарадчу кімнату. Проголошення вироку відбудеться 03.06.2019 року о 9 год, – йдеться у дописі. –

Прокурор просив визнати обвинувачених винними та призначити їм покарання за ч.2 ст. 115 ККУ по 15 років позбавлення волі кожному; обвинувачений визнав свою вину, відмовився від дачі показів; обвинувачена вину не визнала, відмовилася від дачі показів; адвокат обвинуваченої просив винести виправдувальний вирок; адвокат обвинуваченого просив перекваліфікувати справу за ст. 116 КК України ( вбивство вчинене у стані сильного душевного хвилювання) і призначити покарання 5 років позбавлення волі, шляхом зарахування «рік за два» вважати обвинуваченого таким, що відбув 4 роки 8 місяців; потерпілий звернувся до суддів з проханням постаратися поставити себе на його місце та призначити покарання, яке буде відповідати тяжкості вчиненого злочину….
Побачимо, до якого рішення дійде суд, та сподіваємося, що «мукачівський» варіант по покаранню за вбивство у Н.Апші не повториться “.

zakarpatpost.net