В Ужгороді та Хусті під будівлями поліції горіли фаєри, шини і свічки. ФОТО, ВІДЕО

Причиною стала смерть п’ятирічного хлопчика з Переяслава-Хмельницького, якого 1 червня поранили пострілому голову у дворі за місцем проживання п’яні патрульні поліцейські, “реформовані”з колишніх міліціонерів.

В Ужгороді активісти влаштували пікет біля будівлі ГУ НП в Закарпатській області, вимагаючи справедливого розслідування та притягнення до відповідальності винних, пише Закарпаття онлайн.

“Вбивцями маленького синьоокого українця є колишній даішник та беркутівець, які звикли до безкарності перевертнів у погонях.

Відповідати мають не тільки вбивці дитини, а вся верхівка поліції. Бо прострелити голову дитині – то остання межа. Вони вбили не тільки Кирилка – вони вбили кожного з нас.

Більше того – вони не знають жалю і до своїх. Минулого року жертвою товаришів по службі стала молода поліцейська Карнаухова, яка намагалась викрити схему наркотрафіку, однак була жорстоко вбита. Роман Стефанишин, звісно, покривав і покриває до тепер вбивцю, який був співробітником поліції Закарпатської області, а при зустрічах з родиною загиблої веде себе зухвало та пробує тиснути на батьків, щоб не було розголосу. На акції був присутній батько Катерини – військовослужбовець, який не полишає боротися за справедливість та покарання вбивців власної дочки”, – розповідають організатори акції.

Відповідно, на заході звучала вимога відставка міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та очільника поліції Закарпаття Романа Стефанишина.

Пікетувальники не обмежилися словами та плакатами – під будівлею поліції Закарпаття запалили фаєри та шини.

У рамках Всеукраїнської акції «Безкарність вбиває!», також 4 червня о 19:00 біля входу в будівлю Хустського відділу поліції ГУНП в Закарпатській області вимагали покарання винних у вбивстві п’ятирічного хлопчика та запалили свічечки за маленького Кирила.

Ужгород

Хуст