АНОНС. Що закарпатська грум-баба Анця хотіла зробити з Винником

Стукнула бабі Анці моча в голову. Розказала їй молода сусідка, що чоловік із нею у ліжку витворяє, а стара й позаздрила. Захотілося їй молодість згадати, спокусити свого діда.

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

«Марішку му оту солодку, – почала злитись вона. – Пак іся Жовфія вся іскуственна. Губи юй надули, ги кой син колесо на біціглях напомповує, цьицьки юй наростили, як Верки Сєрдючки, кой си шарики за пазуху тиче, кліпки приточили, ги кой заплатки до штрімфлю.  А я… я така вся натуральна! У мене цьицьки уд природи великі, та й не лем они… а і гузиця така, што є за што потискати, ущипнути, даже укусити… на два сідєнія у маршрутці… і очи си нігда не малюю, у мене краса своя… уд Бога… а муй дідо, грум би го побив небесний, ото всьо не замічає. Зашто я си такого бімбова найшла. Чим пушов на пінзію, спит у окремуй комнаті. Храпит так, што до сусіду го чути, а кой перне, та чибря ся в серванті трясе, погари цоркают, а кой голодний та так кричит, ги би мачку дерли».

Стара мало не розплакалась.

«А кой молодий був, добрий був фаттю. Тискав ня пуд дубом та такі ми файні слова говорив. Казав: «Анцьо моя мила, ти моя косиця, звізда ясна!». Голубом ня називав, а тепер воронов… Чим ся по персатах клепачом дуркне, усе бубонит, што ото я накаркала. А я го лем попереджаю все, што най позерат, куди б’є. Колись ми казав, што я, ги сарна хащова, а тепер, што жру, ги свиня, і што тушнам, ги корова. А што пашу як кунь ото ун не видит. Не благодарний».

Нахлинули на бабу Анцю важкі думки.

Прийшла додому від сусідки, а дід гоститься з кумом.

«Чи чувись, я читав у «Неділі», што прикрили в області склад із тими… як їх… лівими… забувим, як ся звут», – заінтриговано про щось говорив дід.

«Із цігаретликами?» – уточнив кум.

«Та де! – махнув рукою старий.

«Із алкогольними напитками?»

«Нєт».

«Пак із чим товди? З наркотиками?» – зацікавлено розпитував Петро.

«Із таблетками!» – нарешті пригадав старий!

«Ачий із віагров?» – радісно вирвалося від баби Анці, прихід якої ніхто й не помітив.

«Кому што, а моюй жоні лем єдно в голові!» – розсміявся старий.

Що ж відбувалося далі?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 7 червня.

zakarpatpost.net