АНОНС. Як використовувати цілющі властивості зелених волоських горіхів

Корисні властивості волоських горіхів відомі здавна, тому вони є одним із популярних засобів народної медицини. Особливо багаті на корисні речовини горіхи молочної стиглості: це коли кора плоду молода і зелена, а внутрішні перегородки – м’які і світлі. Саме в такому віці плоди накопичують велику кількість вітамінів, насамперед С і групи В. Крім того, незрілий горіх містять йод, калій, кальцій, залізо, магній, органічні кислоти та ефірні масла. Такий набір корисних речовин робить різноманітні відвари та настоянки із зелених волоських горіхів хорошим засобом для лікування та профілактики багатьох захворювань, пише газета «Поради ЗДОРОВ’Я».

Обкладинка свіжого номера газети «Поради ЗДОРОВ’Я»

Настоянка на горілці та медові

В околицях селища Вилок, що у Виноградівському районі на Закарпатті, росте чимало дерев волоського горіха. Місцеві здебільшого збирають уже зрілі плоди. Однак є господині, для котрих волоський горіх – не просто продукт харчування, але й сировина для приготування цілющих лікувальних засобів.

– У нас горіхове дерево росте в саду, тому головний інгредієнт лікувальної настойки – завжди під рукою – розповідає  газеті «Поради ЗДОРОВ’Я» 65-річна Христина Лойош. – Дуже важливим в процесі приготування є правильне визначення зрілості горіха. Це потрібно робити не тільки за кольором шкірки (вона має бути соковита і ніжна). Плід всередині повинен бути м’яким. Найпростіше це перевіряти, проколовши горіх чимось гострим, наприклад зубочисткою чи великою голкою. Він повинен легко протикатися, а з дірочки має витікати сік. Такі горіхи легко розрізати ножем. До речі, підготовку плодів потрібно робити у рукавичках, бо потім руки не можна буде тиждень відмити.

Пані Христина щороку готує дві настоянки – на горілці і на медові.

Якими рецептами поділилася закарпатка?

Найкращі поради для здоров’я.

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Поради ЗДОРОВ’Я».

Купуйте свіжий номер газети «Поради ЗДОРОВ’Я» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 7 червня.

zakarpatpost.net