Закарпатець нині вранці зустрівся зі змією. Ось, чим це закінчилось

Вуж – це символ багатства, родючості, щастя, це – символ Ужгорода і річки, що протікає через місто.

Одного з них сьогодні вранці зустрів журналіст газети «Неділя Закарпатські новини». Він лежав у заростях і уважно спостерігав за людьми, які проходили повз нього, не ховався, але й не видавав своєї присутності.

Нині, на жаль, зміям потрібно боятися від людей, бо їх нерідко вбивають. Такі випадки є далеко непоодинокими у нашому краї, навіть в Ужгороді.

А колись на Закарпатті існувало повір’я, що вуж, який оселяється в хаті, стає своєрідним покровителем обійстя, його талісманом, який приносить багатство і щастя. Вважали, що голови й шкіри вужів мають цілющу силу.

Однак радує, що протягом останнього часу багато людей ставляться до вужів більш усвідомлено, розуміють, що вони є надзвичайно корисними – відловлюють дрібних гризунів і вважаються абсолютно безпечними.

Зустрічі з цими дивними істотами стали для багатьох ужгородців настільки звичними, що побачивши вужа, більшість реагують, ніби зустріли старого знайомого.

Важливо, аби закарпатці берегли змій, які є символом безсмертя і вічного життя, навіть вв античному світі емблемою медицини була не змія, а нешкідливий вуж.

zakarpatpost.net