Крім прального порошку, завжди додавайте в машинку чорний перець. Ви здивуєтесь, але це дуже важливо!

Напевно, у кожної господині траплялися такі неприємні ситуації, коли світла білизна після прання в пральній машині змінювало свій відтінок. А все через те, що в барабан через неуважність потрапила яскрава річ. Також часто буває, що улюблені кольорові речі після декількох прань стають тьмяними, пише Копилка.

Одяг після прання

Є безліч способів як зберегти біле білим, але не так багато інформації про те, як зберегти колір.

Ми вирішили прийти на допомогу в цій важливій побутовій справі і зібрали 5 простих трюків, з якими зберегти колір одягу під час прання не складе ніяких труднощів!

Причому для цього не обов’язково купувати спеціальні хімікати. У природи є в запасі кілька секретів!

1. Чорний перець

Додай чайну ложку чорного меленого перцю в машинку разом з пральним порошком або гелем. Насипай його в відділення для полоскання, а не в основне для миючих засобів.

Перець допоможе позбутися від залишків пральних засобів на одязі. Як правило, це одна з основних причин зникнення кольору після прання.

2. Сіль

Додай кілька чайних ложок солі перед пранням, і ти отримаєш приголомшливий результат! Сіль запобігає прилипанню мила до волокон, що дозволить одягу блищати.

Також цей засіб допомагає закріпити колір на нових речах, щоб вони не линяли. Розчини сіль в холодній воді, після чого замочи новий одяг на півтори години. З таким засобом стійкий і насичений колір одягу просто забезпечений!

3. Оцет

Оцет – це наймогутніший засіб, яке на 100% гарантує максимальне збереження кольору. Він видаляє залишки мила і працює як природний пом’якшувач тканини.

Спробуй додати чашку білого оцту в машинку і не хвилюйся, запах зникне, коли одяг висохне.

4. Лимон

Якщо ти все ж боїшся запаху оцту, тоді відмінно підійде лимонний сік. Він не тільки допоможе речам зберегти колір, але і додасть приємного аромату!

5. Кава

Ніколи б не подумала, але кава або чорний чай – відмінний помічник в боротьбі за збереження кольору. Це стосується речей тільки чорного кольору!

Для цього звари дві чашки кави або чорного міцного чаю і вилий ​​їх прямо в барабан. Результат просто приголомшливий! Але будь вкрай уважна: переконайся, що переш тільки чорні речі. Одяг інших відтінків потім доведеться відпирати заново!

Також врятувати забарвлену річ допоможуть лимонна кислота, картопляний крохмаль і мильна стружка. З’єднай по одній столовій ложці кожного інгредієнту, потім додай 1 чайну ложку солі і невелику кількість води таким чином, щоб в результаті вийшла кашка. Нанеси отриманий засіб безпосередньо на плями і залиш на 12 годин. Потім випери одяг.

Всі ці інгредієнти неодмінно є в кожному будинку. А також їх легко купити за доступною ціною. Почни застосовувати ці прості трюки і вибери, який з них найбільше підходить саме тобі.

Дотримуючись цих простих рекомендацій при пранні кольорових речей в домашніх умовах, ти позбудешся від необхідності відновлювати їх колір.

zakarpatpost.net