АНОНС. Як закарпатець використовує паростки для зцілення та омолодження

У проростках рослин немає калорій, але є елементи, що допомагають підтримувати здоров’я, гарний настрій і красу

Обкладинка свіжого номера газети «Поради ЗДОРОВ’Я»

– Останнім часом мене часто переслідувало відчуття втоми і настрій пропадав. Я звертався з проблемою до лікаря. Пройшов обстеження. Аналізи показали, що негативних змін в організмі немає, просто у мене затягнулася так звана весняна втома, коли організму не вистачає вітамінів і мікроелементів, яких у фруктах і овочах торішнього врожаю залишається до цього часу зовсім мало. Лікар порадила мені більше гуляти і пити вітамінні комплекси відповідно до мого віку, – пише в листі до редакції житель Мукачева Михайло Орос. – А син мого сусіда, студент медичного вузу, підказав ще один рецепт домашнього ліки: додавати в їжу паростки. Минулу весну я регулярно їв пшеничні і сочевичні проростки, пише газета «Поради ЗДОРОВ’Я».

Щоб отримати прорости, потрібно знати деякі нехитрі правила. Насіння слід добре промити холодною водою. Потім розкласти їх тонким шаром на великій тарілці і покрити марлею. Налити води стільки, щоб вона закрила насіння. Тримати в теплі і темряві до трьох днів. Не забувайте регулярно міняти воду. Готові проростки промиваємо. Щоденна норма – 50-100 г пророслого насіння. Додають проростки в кашу, йогурт, салат та інші страви.

А ось якими властивостями вони володіють.

Сочевиця проти ГРВІ. У проростках сочевиці вітаміну С більше, ніж в лимонах, апельсинах і ківі, тому їх вживають для профілактики грипу та ГРВІ.

Соя для молодості. Соя багата лецитином, який перешкоджає утворенню каменів в жовчному міхурі і холестеринових бляшок. Вживання соєвих проростків позитивно впливає на пам’ять і сприяє відновленню клітин мозку та нервових тканин. Пророщена соя добре поєднується з сирами.

Проростки яких рослин для чого корисні?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Поради ЗДОРОВ’Я».

Купуйте свіжий номер газети «Поради ЗДОРОВ’Я» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 7 червня.

zakarpatpost.net