Що при розлученні найчастіше ділять закарпатці – дітей чи майно

Із фільмів ми давно знаємо про велику популярність адвокатів у США. І якщо колись нас це дивувало, то зараз без їхніх послуг часто не можна обійтися при вирішенні навіть нескладної справи, яка потребує юридичних знань.  Сучасні адвокати – це люди, яким закарпатці довіряють таємниці більше, ніж священику чи психологу. І це нормально, адже саме їм відомо, як краще відстояти права людини у відповідних ситуаціях.

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Тож нині гостем прес-центру газети «Неділя Закарпатські новини» є ужгородський адвокат Віталій БУРИШИН. Під час наших «Недільних бесід» ми підняли з ним питання, які найбільше хвилюють читачів, і говорили про поділ майна, спадщину,  охорону бізнесу, позови проти чиновників, дотримання прав людини у нашому краї та багато іншого.

– При розлученні що найчастіше ділять закарпатці – дітей чи майно, як гадаєте? Чому?

– Дітей рідко ділять, діти – це тягар. За що поважаю прекрасну половину людства, так це за те, що вони дітей цінують вище, ніж майно. Звичайно, жінки потім «вгризаються» в аліменти, але причиною цьому зазвичай є не те, що вони хочуть мати «Мерседес» останньої моделі або покращити особисте життя, хоча таке теж буває, а найчастіше мати просто хоче забезпечити дітей одягом, взуттям, харчуванням, необхідними речами, аби в них був певний розвиток. Це – нормальна потреба. У чоловіків все навпаки. Вони будуть купувати собі машини, витрачати кошти на якісь дрібниці, відвідувати дорогі закриті клуби, але платитимуть по 100, 200, 500 гривень на дитину в місяць. Слава  Богу, останнім часом Міністерство юстиції впровадило ряд новацій щодо регулювання аліментних відносин, тож тепер питання стоїть більш жорстко й перспектива в цьому є, бо  й розмір виплат збільшився, і тимчасові обмеження на боржників теж мають дієвий характер. А це дуже допомагає мамам.

Як часто до адвокатів  звертаються з питаннями безпеки бізнесу, з чим це пов’язане? Взагалі, з якими саме загрозами зіштовхуються підприємці, коли мова йде про їхню діяльність?

А чи бували випадки, коли закарпатці позивалися з чиновниками або правоохоронцями?

Якщо брати за 12-бальною шкалою, на скільки балів на Закарпатті дотримуються права людини?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 7 червня.

zakarpatpost.net