Погода у Закарпатті на сьогодні, 8 червня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепло.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +18, удень – +27.

Хмари, які з’являться вдень, протримаються недовго – ввечері очікується ясна погода. Без опадів.

У Хусті – +16 уночі і  +26 удень. Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Нічний дощ із грозою вранці зміниться дощем, який йтиме до середини дня.

У Воловці – +14 уночі і  +23 удень. У Воловці сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. З середини дня і до його кінця йтиме дощ із грозою.

У Сваляві – +14 уночі і  +24 удень. З ранку до самого вечора у Сваляві небо буде вкрите хмарами. Вночі очікується дощ із грозою, якому вранці на зміну прийде дрібний дощ. У другій половині дня опадів не передбачається.

У Тячеві – нічна температура становитиме – +16, денна – +26.

З ранку до самого вечора у Тячеві небо буде вкрите хмарами. Вночі очікується дощ із грозою. Вранці – дощ, який у другій половині дня зміниться дощем із грозами. Опади припиняться тільки ближче до вечора.

У Перечині – нічна температура становитиме – +18, денна – +27.

З ранку до самого вечора у Перечині небо буде вкрите хмарами. Без опадів.

У Великому Березному – вночі – +14, удень – +25.

З ранку до самого вечора у Великому Березному небо буде вкрите хмарами. Майже весь день мине без опадів, тільки ближче до вечора може розпочатися дощ із грозою.

У Берегові та Виноградові – вночі – +17, удень – +27.

Весь день буде ясним, тільки вранці ненадовго небо вкриється хмарами. Вранці піде дрібний дощ. У другій половині дня опадів не передбачається.

У Міжгір’ї – уночі  +14, вдень – +22. Протягом усього дня у Міжгір’ї буде триматися хмарна погода. Вранці очікується дрібний дощ, після обіду – дощ із грозою, ближче до вечора – дощ.

У Рахові – уночі +14, вдень – +20. У Рахові протягом усього дня погода буде похмурою. Дощ із грозою, який вдень прийде на зміну дощу, продовжуватиме йти до пізнього вечора.

8 червня вшановується пам’ять апостолів Карпа і Алфея. Наші пращури називали цей день Карп-корополов, оскільки на Карпа добре ловляться коропи. Слідкували у цей день за комарами: якщо їх було занадто багато, то останні дні місяця очікувалися теплими, але дощовими.

Народні прикмети на 8 червня

  1. Багато комарів 8 червня – остання декада літнього місяця буде теплою, але варто очікувати опадів
  2. Хороший урожай щавлю 8 червня – літо буде теплим
  3. Жаби голосно квакають – прикмета того, що варто чекати дощів найближчим часом

zakarpatpost.net