Закарпатець знайшов яструба в болоті. Не міг ні літати, ні ходити. Історія порятунку рідкісного птаха

Врятований яструб житиме в НПП «Синевир»

Про це йдеться на сторінці Національного природного парку “Синевир” у Фейсбуці.

6 червня 2019 року до Центру реабілітації хижих птахів «Сапсан» національного природного парку «Синевир» потрапив новий мешканець – молодий яструб. Його передав до центру хижих птахів, що в Колочаві, мешканець села Берегуйфалу Берегівського району Закарпатської області Сергій Бердар.

Син Сергія Бердара знайшов виснаженого птаха у болоті після сильної зливи. Приніс його додому, пригрів і нагодував, та стан птаха був важким – він не міг ні літати, ні ходити.

Тоді рятувальники яструба вирішили звернутися до НПП «Синевир» з проханням взяти птаха до реабілітаційного центру. Яструба успішно перевезли до НПП «Синевир» і там передали до рук досвідчених птахівників.

«Яструбові десь біля двох років, – розповідає працівник Центру реабілітації хижих птахів «Сапсан» Василь Макар. – Він дуже виснажений, не може ходити, має хворе праве крило. Та тішить, що добре їсть, тож, думаю, скоро видужає і зможе повернутися назад у дику природу».

Центр реабілітації хижих птахів «Сапсан» побудований та відкритий у 2017 році на території Квасовецького ПОНДВ в урочищі Квасовець за сприянням товариства охорони птахів України. Після проходження реабілітації у центрі, птахів буде випущено на тих територіях, які є природним середовищем їх існування.

Марія Шетеля
фахівець зі зв’язків з громадськістю та пресою НПП «Синевир»

zakarpatpost.net