Погода у Закарпатті на сьогодні, 10 червня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепло. В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +18, удень – +30.

Небо буде ясним до самого завершення дня. Без опадів.

У Хусті – +16 уночі і  +29 удень. Небо буде ясним до самого завершення дня. Без опадів. У Воловці – +15 уночі і  +26 удень. Від хмар, що з’являться до світанку, вже вранці не залишеться й згадки – до самого вечора у Воловці буде триматися ясна погода. Без опадів. У Сваляві – +15 уночі і  +27 удень. Увесь день у Сваляві утримається ясна погода. Без опадів. У Тячеві – нічна температура становитиме – +16, денна – +29.

У Тячеві ясна погода спостерігатиметься протягом усього дня. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме – +18, денна – +30.

Увесь день у Перечині небо буде ясним, й хмари не затьмарять його до кінця дня. Без опадів.

У Великому Березному – вночі – +14, удень – +28.

Ранок у Великому Березному буде безхмарним, і до кінця дня небо лишатиметься ясним. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +18, удень – +30.

Ранок буде безхмарним, і до кінця дня небо лишатиметься ясним. Без опадів. У Міжгір’ї – уночі  +14, вдень – +26. Чисте небо у другій половині дня зникне за хмарами, але ввечері погода знову проясниться. Без опадів. У Рахові – уночі +14, вдень – +23. У Рахові небо майже весь день буде хмарним, вдень можливе невелике прояснення. Більша частина дня пройде без опадів, а ближче до вечора очікується дрібний дощ.

 10 червня відзначається день пам’яті преподобного Микити сповідника. Святий Микита в народі вшановується як сторож гусей, тому по-простому його називають Гусятником. Це обрядове свято. Гуси з весни вимагають ретельного догляду, оскільки гусенята в цей час часто гинуть. Щоб врятувати їх від гибелі народ і дав їм святого покровителя. У народі вважається – якщо день тихий, то урожай буде хорошим. Слідкували також за конюшиною: “Конюшина зближує листочки – до негоди”.
 
Народні прикмети на 10 червня

  1. День Микити тихий — чекають доброго врожаю.
  2. Якщо конюшина 10 червня складає листя – чекайте дощу.

zakarpatpost.net