Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 11 червня

День на Закарпатті був багатим на події.

Щаслива жінка повинна бути успішною у всьому: в роботі, в коханні, у вихованні дітей, у реалізації своїх мрій. Здавалося б, сумістити все це настільки складно, що навіть неможливо. Але ні! На Закарпатті багато жінок, які зуміли поєднати в собі всі ці якості, є фінансово незалежними, впізнаваними і постійно надихають до позитивних змін інших.

Газета «Неділя Закарпатські новини» завжди вражає читачів своїми унікальними цікавими проектами і цими днями уже втретє побачили світ «Успішні жінки Закарпаття» 2019 року.

У журналі зібрано імена тих закарпаток, які не просто створили для себе формулу успіху, але й готові поділитися нею з іншими, з тими, хто прагне зробити світ довкола себе кращим, бути корисним для людей.

«Сучасний технологічний світ змушує представниць прекрасної половини виживати у світі так званого «успіху заради успіху», – йдеться у передмові до журналу «Успішні жінки Закарпаття» 2019 року.

Уміти зберегти свою внутрішню жіночність, уміти відмежувати все зайве та руйнівне, мудро направляючи внутрішню енергію та силу для успішної беззаперечної реалізації в усіх сферах життя: стосунки, сім’я, діти, кар’єра – найголовніше завдання успішної жінки».

Отже хто вони, успішні жінки Закарпаття 2019 року?

Купуйте журнал «Успішні жінки Закарпаття». Придбати його можна у кіосках області або замовити за тел.: (050) 222-50-50.

Чи знаєте ви, яке відношення має дочка Ярослава Мудрого до Закарпаття? Виявляється – чимале. По-перше, вважається, що саме Анастасія була прихильницею заснування православних монастирів в Угорщині. Тому деякі історики вважають, що саме вона сприяла заснуванню першого в нашому краї монастиря на Чернечій горі в Мукачеві (тобто закарпатське православ’я має пряме відношення до Києва і жодного – до Москви, його російську церкву тут нав’язала лише радянська влада) , пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

У 1000-х роках, як свідчать джерела, тут уже існувало поселення ченців з Києво-Печерського монастиря, які оселилися в Карпатах, аби бути ближче до своєї покровительки. Згодом у 1240—1241 рр. під час монгольської навали монастир було зруйновано.

Але й це ще не все.  За давньою легендою, саме під руїнами Хустського замку у кришталевій труні з масою золотих скарбів поховано Анастасію, яка була дружиною угорського короля.

Анастасія була наймолодшою дочкою Ярослава Мудрого. Народилася приблизно у 1028 році. А вже у 1038, коли вона мала всього 10 років, її видали заміж за угорського герцога Андраша (Андрія), який, рятуючись від переслідувань з боку короля Іштвана I, втік до Києва.

10 червня, близько 08:15, у м. Хуст на вул. Привокзальна місцева мешканка стрибнула під потяг Королево-Батево, пише Хустінфо.

За інформацією видання, жінка мешкала в райцентрі на Косична. Що саме призвело до такого рішення загиблої, наразі невідомо.

Є такі люди, які вибивають гроші з невинних людей.

От якийсь багатий дядько покаже на тебе пальцем – і вишибайло витрясе з тебе душу, щоб витягти гроші, яких зажадав мажор, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ»

Був у нашому місті один такий – Петро. В нього ні совісті не було, ні жалю. Хтось бодай якийсь маленький бізнес почне, а Петро вже тут є. Загинає він таку страшну суму відкату, що люди не можуть кінці з кінцями звести після цього. Тому в нашому місті його дуже боялися.

Але людям це так набридло, що вирішили вони провчити його. Якось напоїли Петра до нестями і відвезли в морг, заздалегідь домовившись з медичним персоналом. Бо їхніх родичів теж Петро кинув. Прокидається Петро від холоду. А навколо  – голі стіни та голі мерці, та ще й із бирками на ногах.

Далі два дні тримав у хаті труп, після чого сам здався поліції 

Вбивство сталося ще у 2013 році. Із того часу вбивці три рази виносили вирок і тричі переглядали справу. Спочатку його засудили до 9 років позбавлення волі, відтак після апеляції – до 11 і зараз, нещодавно, до 10. Можливо, навіть цей вирок не є кінцевим і, враховуючи, що трагедія трапилася 7 років тому, може статися й таке, що  невдовзі чоловік, якого називали закарпатським рецидивістом, опиниться на волі, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Справа в тому, що на момент вбивства Віталій мав за плечима аж 6 судимостей, а загалом провів у тюрмі більше 20 років. Найдовше «сидів» за вбивство жінки з особливою жорстокістю, труп якої розчленував і сховав у бочці.  Останню судимість чоловік отримав за погрозу фізичною розправою своїй дружині, яка після цього з ним розлучилась.

На зоні чоловік вважався кримінальним авторитетом, як-не-як стільки років, проведених за ґратами, зробили його досвідченим зеком. Тож коли його випустили, мешканці Іршавщини тремтіли від переляку. Коли він випивав, ставав агресивним і міг наробити будь-що, а хильнути зайвого чоловік любив.

Літо у 2019 році в Україні буде пізнім і коротким. Кліматичні зміни призвели до того, що спекотна пора року стала значно коротшою – починається в середині червня і закінчується з 15 серпня до 1 вересня. Проте, затяжних дощів чекати не варто, а в липні почнеться справжня спека – до +32+34 градусів, пише intermarium.

Про це розповів синоптик Леонід Горбань у коментарі журналістам 24 каналу.

Червень в Україні розпочнеться з дощів та прохолодної погоди. В західних областях температура сягне лише +15+17 градусів, а в центральних областях та на сході трішки більше – +17+19 градусів тепла. А вже з 6 червня буде різкий скачок температури вгору – до +22+26 градусів.

16-17 числа в Україну прийдуть сильні зливи з градом і шквальний вітер. Взагалі червень цього року буде теплий, навіть гарячий, а дощів у другій його половині не передбачається. 14-15 червня почнеться спека – до +27+32 градусів,
– розповів синоптик.

За рік кількість свиней в Україні зменшилася на 26,9 тис. голів. Про це свідчать дані Держстатистики, передає УНН.

Станом на 1 квітня 2019 року в сільгосподарствах усіх категорій налічувалося 6 млн 136 тис. голів свиней, проти 6 млн 613 тис. роком раніше.

Зокрема, поголів’я свиней в сільськогосподарських підприємствах на 1 квітня становило 2 млн 623 тис. голів, проти 2 млн 786 тис. голів роком раніше.

При цьому, поголів’я свиней в індивідуальних господарствах за рік збільшилося на 135 тис. – до 3 млн 512 тис. голів.

Як писав УНН, українці їдять втричі менше свинини, ніж європейці.

Зокрема, минулого року споживання свинини в країнах ЄС становило 45 кг на душу населення, у Китаї – 40 кг, у Росії – 30 кг, а в Україні — всього 15 кг.

Паралельно, ціни на свинину в нашій країні вже вищі, ніж в Європі. Серед причин цінового буму фахівці називають епідемію АЧС, а також збільшення обсягів імпорту свинини з-за кордону.

Ужгородські патрульні влаштували погоню за імовірно нетверезим водієм.

Про це повідомляє патрульна поліція Закарпатської області.

9 червня, близько 15:30, патрульні помітили, як водій БМВ перетнув на трасі Київ-Чоп, поблизу с.Холмок, суцільну смугу. Поліцейські прийняли рішення зупинити дане авто, однак водій на вимоги патрульних не реагував.

Патрульні переслідували дане авто, поки водій не звернув до села Тийглаш, Ужгородського району. Саме там патрульним вдалося затримати даного громадянина. Під час спілкування з водієм, інспектори помітили ознаки алкогольного сп’яніння. Однак, проходити відповідний огляд чоловік відмовився у присутності свідків.

У підсумку, на водія патрульні склали ряд адміністративних матеріалів, серед яких за керування транспортним засобом у стані сп’яніння, та за невиконання вимог про зупинку.

Як розповіли у Мукачівському відділі поліції вчора, о 12:20 годині до них поступило повідомлення від директора ЗОШ №13, про те, що охоронець школи виявив тіло жінки на території школи, пише Mukachevo.net.

На місце виїжджала слідчо-оператвина група, яка встановила особу померлої. Це мукачівка 1963 року народження. Тіло було направлено на судово-медичну експертизу, аби визначити причину смерті.

За попередніми даними жінка зловживала алкогольними напоями.

Правоохоронці відкрили провадження аби провести всі необхідні слідчі дії.

Монітори здійснили візит до Хустського районного суду Закарпатської області. Про це йдеться на сайті обмудсмена.

Моніторинговою групою з’ясовано, що в приміщенні суду відсутні належні умови для здійснення судочинства. Через недоступність та недостатню площу суду, відсутня й можливість створити відповідні умови для суддів, працівників апарату суду, учасників судового процесу та відвідувачів суду. Зважаючи на це, зі слів керівника апарату суду, вирішується питання щодо будівництва нової адмінбудівлі суду, пише ukrainepravo.com

Судочинство здійснюють сім суддів, а нормативне навантаження на суддю достатньо велике. Проте в суді наявний лише один зал судових засідань для розгляду кримінальних та цивільних справ, обладнаний загородженням для утримання осіб та технічними засобами проведення дистанційного провадження в режимі відеоконференції.

Одружилися Володимир Зеленський із Оленою аж через 8 років після знайомства, коли почуття переросли в любов. Пара багато часу проводила разом і змагалася в інтелектуальних поєдинках. Справжні почуття між ними спалахнули саме тоді, коли вони разом почали писати тексти сценаріїв. Олена працювала автором (і працює до сьогодні) у 95 кварталі, хоч і закінчила будівельний факультет Криворізького технічного університету, за фахом є архітектором.

Пропозицію Володимир Зеленський зробив коханій у кінотеатрі після перегляду фільму про щасливе сімейне життя.

Від шлюбу Володимир не те що боявся, але йому не хотілося брати на себе відповідальність за виховання дітей, адже розумів, що рано чи пізно у сім’ї вони з’являться.

«Оскільки ми народилися за радянських часів, коли вважалося, що народжувати дитину, не будучи в офіційному шлюбі, недобре, ми і прийняли рішення зіграти весілля», – розповів виданню «Полеміка»  Зеленський.

Під вінець Олена пішла у біло-рожевій сукні. Вона не хотіла бути як інші наречені і обрала собі власний стиль. Вбрання їй справді личило і підкреслювало правильність вибору.

Згодом Володимир Зеленський став чудовим батьком, якого діти дуже люблять. Доньці Олександрі зараз 12 років, а сину Кирилу – 4.

Кого шукають на ринках праці Закарпаття роботодавці і в якій сфері пропонують  найбільше вакансій.

Як розповіли у закарпатській газеті «Робота та навчання» найбільш затребуваними у жовтні є традиційно швачки,  продавці, кухарі, помічники кухарів, бармени, будівельники, торгові представники, прибиральниці.

Тобто, найлегше знайти роботу представникам робітничих професій.

Крім того, за інформацією закарпатської газети «Робота та навчання», користуються попитом на Закарпатті і доглядальниці за хворими, няні, репетитори з англійської, німецької, угорської, словацької та польської мов.

Утім останнім часом почали набувати популярності приватні медичні кабінети, тож у лікарів з’явилася чудова можливість знайти нову роботу.

Наприклад, одна з компаній шукає стоматологів, зубних техніків, дитячих стоматологів та асистентів стоматологів.

Для лікарів із досвідом, які проживають не в Ужгороді, роботавець пропонує навіть житло, крім того, запрошує на роботу студентів-п’ятикурсників.

Є в Ужгороді і чимало різних вакансій для водіїв, працівників деревообробної галузі. Шукають фірми й досвідчених меденджерів, адміністраторів готелів та туристичних комплексів, бухгалтерів.

Також у газеті «Робота та навчання» є пропозиції роботи за кордоном та в Києві.

zakarpatpost.net