Читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини»

Закарпатський тиждень: бійки, самогубства і «оскари»

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Як важко літня спека опановувала атмосферу на Закарпатті, так само складно відвоювати добрим подіям майже відпускний інформаційний простір. Однак, зауважимо, після прохолодного і мокрого травня 30-градусне повітря видається аномально спекотним, тож, можливо, гарні новини лавиною накриють нас уже наступного тижня?.. А поки…

Чому ужгородець підпалив себе біля прокуратури

Четвер, 6 червня. На годиннику 13.30. У поліцію надходить дзвінок про підпал людини по вулиці Коцюбинського в Ужгороді. За цією адресою з-поміж інших розташована будівля обласної прокуратури та господарського суду. Як стане відомо згодом, чоловік підпалив себе саме перед прокуратурою.

Кланове Закарпаття остаточно перетворюється на тайгу

Нагорі шумить-гуде, а у нас – тихо-тихо…

Життя стає все більш спекотним і водночас цікавим. Задум нової президентської команди – демонтувати до фундаменту оту модель олігархічної держави, яку її попередники будували чверть століття, а потім почати все спочатку – вже в інтересах середнього класу. Методи – передусім репресії для корупціонерів. Тому мотивація для Володимира Зеленського іти у президенти стає усе зрозумілішою.

Бог їм потрібен тільки для того, щоб каятися за свої гріхи

Що твориться у нашій державі нині – розібратися важко навіть досвідченому політологові, не те що простому громадянинові. Оте, про що я говорив уже сотні разів, тепер дає результати. Пригадуєте наші розмови про напівправду, напівміри, називання речей і явищ чужими іменами? Так от, офіційно війни у нас немає.

Ужгородська вулиця з італійським корінням

Раніше там було багато різних крамниць, у яких місцеві могли придбати останні модні новинки і задовольнити свої найсміливіші фантазії

Кожна з ужгородських вулиць має свою історію, а деякі з них – просто унікальні. Чим старіша вулиця, тим більше в неї було назв і тим цікавіші історичні періоди вона пережила.

Як стати королевою кухні? Про це розповіла головний редактор газети «Домашня кулінарія»

Людмила СУБОТІНА: «Наші читачки можуть творити кулінарні шедеври»

Бути королевою кухні хочеться кожній жінці. Але що робити, коли старі рецепти страв уже набридли, в Інтернеті цікавих немає, подруги порадити щось нове не можуть? На допомогу приходить газета «Домашня кулінарія»! Там зібрано цікаві страви не лише закарпатської, української та європейської, але й кухонь народів світу, цікаві вегетаріанські страви, десерти та багато іншого.

Ужгородець із цімбором задушили таксиста, вкрали його автомобіль та забрали гроші

А далі напали на продавця магазину та застрелили дачника

Обох у минулому році суд засудив до довічного ув’язнення, однак днями справу переглянули, засудивши їх  відповідно до восьми та дев’яти років позбавлення волі, та випустили на волю у зв’язку з закінченням строків давності скоєння злочинів.

Закарпатський кіт загубився в лісі за 10 кілометрів від домівки, але повернувся

Шнурок цілих два місяці блукав горами

Домашні улюбленці стають для нас повноправними членами родини. Ми їх любимо, оберігаємо, наче дітей, беремо їх з собою у подорожі, непокоїмось, коли з ними щось не так. Тож закарпатці охоче надсилають до редакції газети «Неділя Закарпатські новини історії про своїх чотирилапих. Поділилася розповіддю про свого кота і ужгородка Катерина Тимчик.

Тесля побудував копію Ноєвого ковчегу і планує дійти на ньому до Ізраїлю

Тесля, який відтворив точну копію Ноєвого ковчегу у натуральний розмір, говорить, що збирається вирушити на ньому до Ізраїлю.

118-річний чоловік стверджує, що він – найстаріший у світі

Чоловік із Бразилії вважає, що він – найстаріша людина у світі, а не нинішній 115-річний рекордсмен.

Що закарпатська баба Анця вночі на кладовищі із таксистом робила

Почула баба Анця, що в Ужгороді пам’ятник жертвам Голодоморів не збираються переносити на Кальварію.  Розсердило це її:

– Фрас би їх взяв, із тими депутатами! Люди два раз голосовали, оби тот кусок гуна забрали. Я виділа того монстра, лем хрестиламся коло нього, бо бояламся проходити. А они го лишили!

У той трагічний день вона була на руках у своєї матері, тому вижила, а мама померла

Як в Ужгороді оновлюють Горянську ротонду

Неповторна, незрівнянна, унікальна, одним-єдина… Подібних слів буде недостатньо, щоб описати Горянську ротонду на околиці Ужгорода в мікрорайоні Горяни. Храм, де з 90-х років діє відновлена парафія Мукачівської греко-католицької єпархії, – це пам’ятка національного значення. У мережі інтернет можна прочитати, що ужгородська Ротонда – третя за давністю серед усеукраїнських святинь, з-поміж них Софійський собор (Софія Київська) та Кирилівська церква.

Закарпатський собака-грибар нападає на комуністів

Він ніколи не питає, скільки я заробив грошей

Собака-грибар із Перечинщини витворяє справжні дива. Безпорідний пес вражає розумом і своїми уміннями. Носити кошик із дарами природи, сумку ґаздині, захищати господаря в горах, охороняти курей від горобців – це лише мізер із того, що він може.

Собаче рабство: як закарпатці   примушують тварин жебракувати

Зообізнес на пішохідному мості в Ужгороді добре відомий закарпатцям. Раніше там не раз можна було помітити прохачів із тваринами. Аби розчулити людей, жебраки долучали до заробітку собак, бо з ними більше дають доброзичливі закарпатці. Були навіть випадки жорстокого поводження з тваринами, коли волонтери і силою вилучали собак та котів, і навіть викуповували їх із рабства.

Вчені з’ясували вік, коли люди найбільш щасливі

Очевидно, що в старшому віці цінна не тільки пам’ять, але ще й накопичений досвід. Дослідження за участю 1169 людей показало, що у 20-25 років оптимізму не так багато, як в 55-60. У цьому ж віці підвищується задоволення життям і самооцінка, інформує Ukr.Media.

Ужгород зустрічає людей сміттєвими полями

Не кілька пляшок, не кілька папірців, не кілька целофанових пакетів, а ціле сміттєве покривало, що простягається на десятки метрів

Саме так зустрічає Ужгород усіх, хто їде до столиці Закарпаття на поїзді з боку Перечина. Район Радванки біля залізничної колії просто завалений горами непотребу.

Якою має бути успішна закарпатська жінка

Відчайдушні, успішні, сильні, впевнені в собі, впізнавані… І все це про закарпаток, якими можна пишатися

Успішні, впізнавані, хоч жіночні, але сильні, впевнені у собі, ніжні і відчайдушні. Вони керують людьми, багато заробляють і мають колосальний досвід у різних сферах. Ними захоплюються і їм заздрять.

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 15 червня.

zakarpatpost.net