Деталі загибелі лісників на Тячівщині: у лісгоспі відхрещуються від своїх працівників, а люди кажуть, що всі п’ятеро працювали саме там. ВІДЕО

Машину перекинуло на дах і розтрощило.  Її досі не витягли з болота, у яку перетворилося це місце сьогодні – після того, як вода зійшла.

На пошуки чоловіків відразу виїхали рятувальники сіл Дубове та Усть-Чорна. За 200 метрів від машини знайшли тіло 28-річного чоловіка, ще за 2 кілометри 36-річного загиблого. На початку села виявили мертвими трьох місцевих мешканців 56, 55 і 38 років. Усі загиблі – мешканці Тарасівки, повідомляє телеканал Сіріус.

2-є загиблих – лісоруби. Це підтвердили у Тячівському лісгоспі. Кажуть: робочого транспорту не мали, тож увечері повертались із заготівлі дерев додому, у Тарасівку щонайменше за 5 кілометрів від місця, де працювали, пішки. Звідки на майже непроїзній лісовій дорозі з’явився завантажений деревиною лісовоз ще з 3-ма чоловіками – не знають.

Місцеві кажуть: за кермом лісовоза був 28-річний працівник лісгоспу Іван Магей, поруч – його батько підприємець й депутат сільради. Родичі коментарів не дають. Кажуть лише: батько часто допомагав сину в роботі.

Дядько інших трьох загиблих чоловіків Антон Сасин запевняє: його племінники роками працювали в лісі. Чи були вони оформлені в лісгоспі офіційно – не знає.

Сільський голова Тарасівки Любов Руснак підтверджує: усі п’ятеро працювали в урочищі «Пригідське» на заготівлі деревини. У селі вже розпочали збір коштів для родин загиблих.

За фактом ДТП та загибелі людей поліція відкрила кримінальне провадження.

Тіла всіх п’ятьох загиблих доправили до моргу Тячівської райлікарні. Найімовірніше, поховають їх у четвер. Завтра на території Закарпатської області оголошено День жалоби.

 zakarpatpost.net