Закарпатець побив тестя та колишню дружину, бо жінка подала на аліменти

Багато закарпатських родин руйнуються через алкоголізм та рукоприкладство, а коли ці два критерії йдуть поруч, таку сім’ю зберігати не варто. Якщо ж стосунки не узаконені, то краще розбігатися якомога скоріше. Одна біда, якщо від стосунків народжуються діти, матері просять у чоловіків на їхнє утримання гроші, а батьки їх давати не хочуть. От і знову починаються конфлікти між уже чужими людьми, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Саме так було і в мешканки Новоселиці, що на Міжгірщині. Молода жінка мала від Федора трьох дітей. Чоловік ніде не працював, періодично їздив на заробітки, але доля малюків його не надто цікавила… особливо після того, як з Русланою (імена у матеріалі замінено) вони почали жити окремо.

Тож якось добряче хильнувши, він вирішив навідатися в гості до колишньої… але не для того, аби поспілкуватися з рідними діточками, а щоб з’ясувати стосунки з жінкою. Налаштований був Федір агресивно, тож візит одразу почався конфліктом.

Він узяв дерев’яну палицю і почав нею лупасити по голові тестя. Далі вирішив побити і дружину. Двічі вдарив її палицею по руках і кілька разів по спині. Після цього знову згадав про тестя, повалив його на землю і почав тією ж палицею гамселити по всьому тілу.

Потерпілі звернулися до лікарів та до правоохоронців. Тож, за з висновком судово-медичної експертизи, у Миколи виявили струс головного мозку,  забійні рани та синці і садна, а у Руслани – множинні рани черепа, струс мозку, а також багато ран та синців по тілу.

На суді чоловік каявся у вчиненому, свою провину визнав та казав, що був п’яним і сердитим.

«Я образився на колишню дружину за те, що після відновлення спільного проживання в шлюбі, який ми розірвали в судовому порядку в 2011році, примирившись, після народження двох дітей від фактичного спільного проживання в незареєстрованому шлюбі, вона приховала від мене відомості про те, що після розірвання шлюбу подала до суду на примусове стягнення аліментів на утримання дітей, – намагався прояснити свої дії він. –  Відтак виконавча служба вивела мені  заборгованість по сплаті аліментів на суму більше сорока тисяч грн. Також було винесено постанову про заборону виїзду за кордон.  Я був розлючений, довідавшись про це, тому між мною,  колишніми тестем і дружиною виникла сварка, під час якої я наніс їм тілесні ушкодження».

Найбільше чоловіка хвилювало не те, що діти голодні, а те, що не зможе поїхати на заробітки. Він заперечив цивільний позов екс-дружини про відшкодування їй моральної шкоди і лише частково погодився компенсувати збитки, пов’язані з лікуванням через нанесені ним побої. Також запевняв суд, що уклав з Русланою угоду про погашення заборгованості аліментів на утримання дітей, просив врахувати, що для цього він змушений їхати за кордон, аби заробити, тож просив суворо його не карати.

Руслан з Миколою пригадали, що через Федора їм довелося пережити стрес, образи, приниження, психічні переживання, а також вони мали витрати під час стаціонарного лікування, їм доводилося проходити лікарські додаткові обстеження, витрачати гроші на дорогу.

Суд визнав Федора винним і нанесенні легких тілесних ушкоджень і засудив до 240 годин громадських робіт. Крім того, стягнув із  закарпатця 4962 гривні матеріальної шкоди та по 3 тисячі гривень на користь дружини та тестя моральної шкоди.

Як складеться доля кожного з учасників цієї події далі – відомо тільки Богу, але хочеться вірити, що кожен винесе собі з усього тільки корисні уроки. Найбільше шкода в цій ситуації дітей, бо для них поняття родини, скоріш за все, буде трансформованим назавжди по-своєму, адже у своїй сім’ї їм довелося бачити не любов та взаємоповагу між батьками, а рукоприкладство, сварки і крики між найріднішими людьми.

Оксана ПРИЙМАК, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net