Чому ужгородець підпалив себе біля прокуратури. НОВІ ДЕТАЛІ

Четвер, 6 червня. На годиннику 13.30. У поліцію надходить дзвінок про підпал людини по вулиці Коцюбинського в Ужгороді. За цією адресою з-поміж інших розташована будівля обласної прокуратури та господарського суду. Як стане відомо згодом, чоловік підпалив себе саме перед прокуратурою, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

У перших повідомленнях поліції йдеться про те, що чоловік спочатку облив себе невідомою речовиною, підпалив запальничкою, а згодом побіг до річки Уж, що протікає поруч. «Швидку» на місце пригоди викликала жінка, яка випадково саме проходила повз.

«Вказану особу госпіталізовано до обласної клінічної лікарні. Огляд місця події проведено співробітниками поліції, які прибули за викликом. Всі деталі, інші обставини, а також мотиви цього вчинку будуть встановлюватися в рамках окремого кримінального провадження», – повідомила речниця прокуратури Закарпатської області Марина Безега.

Уже за п’ять годин кримінальне провадження порушать за статтею 120 – доведення до самогубства. А тим часом чоловік із опіками майже 90% тіла перебуває в реанімації обласної клінічної лікарні ім. А. Новака. Лікарі з журналістами також не спілкуються. У повідомленні прес-служби департаменту охорони здоров’я ідеться про важкий стан потерпілого.

Біля реанімаційного відділення зустрічаємо дружину та друга потерпілого. Дізнаємося, що ним є 51-річний Валерій Устименко. Дружину до чоловіка не пускають, але слідчі прокуратури з чоловіком уже спілкувалися, розповідає нам дружина Наталія Устименко: «Я його не бачила, але працівники прокуратури були, він (чоловік – прим. ред.) дав їм пояснення, він при тямі. Мені лікар сказав: якщо він доживе до ранку, то добре».

На будівлі прокуратури є кілька камер зовнішнього спостереження. Відео з камер прокуратура демонструвати відмовилася. Охоронцю, що бачив на власні очі інцидент, державне охоронне відомство також заборонило бодай щось говорити пресі.

Товариш потерпілого Юрій запевняє: про те, що чоловік мав намір себе підпалити, щоб таким чином привернути увагу до бездіяльності правоохоронців, прокуратура знала: «Він казав при всіх, навіть в обласній прокуратурі казав, що ця справа шита білими нитками, все підроблено проти нього, на нього ніхто не звертає увагу, на його скарги не реагують. Якщо дійде, він казав, я себе або підпалю, або ще щось. Він при нас казав, при жінці казав, при всіх друзях, при всіх. Людина просто ходила, добивалася правди, а виходило так, що в нас корупція вище всього».

За словами дружини, уже після інциденту син знайшов удома копію звернення до Генеральної прокуратури, де Валерій Устименко також попереджає про підпал. Звернення чоловік імовірно відправив у Київ за два дні до підпалу. Саме тоді Ужгородський міськрайонний суд виніс рішення щодо справи Устименків не на користь потерпілих.

Що розповіли журналісту у суді? Якими таємницями поділилася дружина покійного? Чому Закарпатгаз так нахабно прийшов відрізати до помешкання ужгородця газ?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 15 червня.

zakarpatpost.net