Чи можна за допомогою спеціальних вправ позбутися зморшок. Думка ужгородського тренера з фейсфітнесу

Більше про це у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини»  розповіла тренер з фейсфітнесу, людина, яка на собі перевірила гімнастику для обличчя і тепер навчає її азів інших – Світлана САМСОНОВА.

Чи дійсно може фейсфітнес допомогти розгладити зморшки?

Звичайно, може, якщо наполегливо працювати над собою. Адже у фітнес-залі людина тренується і має хороший результат і гарне тіло, але як перестає це робити, з часом ефект втрачається. Єдина різниця, що на тілі і на обличчі м’язи різні. На обличчі вони мімічні і їх тренувати потрібно по-іншому. Та в результаті позбутись можна не лише зморшок, але й різних набряків, заломів, поліпшити контури обличчя, підтягнути проблемні ділянки за рахунок укріплення м’язів. Первинні зморшки з’являються у вигляді ледь помітних ниточок, однак якщо не вживати ніяких заходів, то з часом виникають серйозні проблеми естетичного плану. У той же час якщо здійснювати цілеспрямовані дії в боротьбі зі зморшками, то цілком реально уповільнити процеси старіння шкіри.

Скільки часу має займати зарядка?

На початку роботи вправи займають досить багато часу, поки людина вчиться. А далі, коли починає відчувати своє обличчя, вже розуміє, чого йому необхідно більше, чого менше. Загалом багато вправ можна робити протягом дня. Наприклад, коли є вільна хвилинка за кермом, у туалетній кімнаті. Зазвичай зранку робимо вправи для шиї, щоб розбудити обличчя, покращити лімфотік, а загальні  вправи можна робити ввечері. А взагалі, коли вже сформована певна система, це займає хвилин 15 – не більше. Ми працюємо з м’язами шиї та м’язами обличчя (зона лобу, повік, скул, щік, зона під підборіддям). Для тих, хто тільки почав робити вправи, не варто поспішати, і пробувати все відразу. Почніть з 1-2 вправ, по 2-3 підходи. Потім, додайте і вправи, і кількість підходів.

Коли можна помітити перший позитивний ефект?

На собі особисто я його помітила вже через два тижні. Але я займалася сумлінно щодня, старанно виконувала всі вправи, які мені радив тренер. Але не можна займатися тільки м’язами обличчя. Краса нашого обличчя починається з хребта і шиї. Якщо в жінки гарна постава, збережена статика шиї, відповідно і обличчя довго буде мати гарний вигляд. А якщо є проблеми з шиєю, починати треба саме з неї. Коли ми пропрацюємо м’язи шиї, це одразу позитивно «відгукнеться» на обличчі. А потім починаємо працювати з зонами, які людину хвилюють найбільше.

zakarpatpost.net