Володимир Зеленський одружився з Оленою аж через 8 років після знайомства, коли почуття переросли в любов

Рішення чоловіка балотуватися на пост президента жінці не подобалося, але вона його підтримала

Володимир Зеленський пішов до школи у 8 років у Монголії. Не поспішав одружуватись, шукав дружину розумну, а не домогосподарку. Перша леді не любить фотографуватися, донедавна не дозволяла чоловікові виставляти у соцмережах її знімки, а вбрання завжди вибирає від українських дизайнерів. А ще саме вона прописувала у сценарії риси характеру головного героя серіалу «Слуга народу» Голобородько, який у виборців асоціюється з Зеленським. Він не розпускає сентименти, любить кепкувати… особливо над політиками… і так дожартувався, що став Президентом, пише газета «Неділя Закарпатські  новини».

У 16 років Зеленський виграв ґрант на безкоштовне навчання в Ізраїлі, але за кордон не поїхав, бо його батько був проти цього. Під час передвиборчої кампанії також говорив українцям про три шляхи – плисти за течією, виїхати жити за кордон і змінити щось вдома. Для себе цей шлях, очевидно, він вибрав ще з юнацьких років. Сам про себе каже, що дуже любить смачно поїсти і має звірячий апетит, який йому доводиться стримувати, аби бути в формі.

Постать Володимира Зеленського нині обговорюють всі… і не лише в Україні, але й у світі. Його перемога на виборах стала неочікуваною для багатьох. Його таємничий характер дає ще більше підстав для розмов. Адже те, чого він хоче насправді, невідомо ні експертам, ні аналітикам, ні політикам…. Хіба що його найближчому оточенню та родині.

А чи знаєте ви, що восьмирічним хлопчиком маленький Володя пішов до школи у Монголії, хоча батьки в нього українці і народився він у Кривому Розі. Тоді він навіть розмовляв монгольською, але потім забув чужу для себе мову. Його батька, математика за освітою, в азіатську країну направили на будівництво гірничо-збагачувального комбінату. Мама займалася інженерними технологіями. Утім сам Володимир у дитинстві мріяв стати прикордонником, а пізніше – дипломатом або перекладачем.

Однак після повернення в Україну почав відвідувати театральний гурток, займатися спортом. Тим не менше, після школи вступив до місцевої філії Київського економічного університету, вибравши для себе юридичну спеціальність. Але творчість все одно брала гору, тому він одразу долучився до команди КВН, спочатку ставив танцювальні номери, а згодом вийшов на сцену. «95 квартал» разом із друзями Зеленський створив у 1997 році, коли йому було 19 років. Сценарії писав сам.

На цій сторінці біографії зупинятись не будемо, бо про неї відомо найбільше. Також він знявся в багатьох фільмах, був продюсером «Інтера» і на пост Президента пішов з каналу «1+1». Також у ЗМІ багато писалося про те, що він відкосив від армії і мало хто знає, що у складі «Студії Квартал-95» Володимир Зеленський давав волонтерські концерти в АТО та жертвував кошти на потреби армії. За фінансову допомогу українській армії проти нього у Росії порушено кримінальну справу у 2015 році. Більше того, Зеленський часто жартував про Путіна. Але це подобалося не всім. Тож у 2014 році пізно ввечері його перестали і побили так, що тоді ще артист опинився в лікарні. Сам він зловмисників охарактеризував як «проросійськи налаштовані». Невідомо, чим би закінчилася уся ця історія, якби випадковий перехожий не зупинив хуліганів, пригрозивши викликати поліцію. Своєму рятівнику згодом Володимир щедро віддячив.

Але чи не найцікавішою сторінкою біографії президента є його особисте життя, тим більше що Олена є людиною не публічною, не любить виносити своє життя на публіку, не любить фотографуватися і донедавна навіть чоловікові забороняла виставляти в соцмережах її фото.

Романтика, прогулянки під місяцем, палкі обійми на людях – не про Володимира та Олену. Однак останнім часом вони без комплексів цілувалися на публіці. Особливо під час передвиборчої кампанії. Пара вчилася в одній школі, але в паралельних класах. Та з тих часів Володимир Олену Кияшко, саме таке прізвище вона мала до заміжжя, не пам’ятав. Тим більше що серед дівчат користувався шаленою популярністю.

Познайомились вони, коли поверталися з кінотеатру. Тоді Володимир разом з другом побачили двох дівчат і з’ясували, що вони разом ходили до школи. В руках у Олени була відеокасета з фільмом «Основний інстинкт» – Володимир попросив її подивитися і під цим приводом взяв у майбутньої дружини номер телефону. На той час дівчина зустрічалася з іншим хлопцем, але заради Володимира покинула його. При цьому поведінка майбутнього президента була гідною, він не викликав суперника на дуель, а порадив Олені самій зробити вибір, і вона обрала його. За словами жінки, зачарував він її порядністю, інтелігентністю, веселим норовом, а також тим, що з ним ніколи не було нудно.

Утім протягом тривалого часу вони тільки дружили. Одружилися аж через 8 років після знайомства, коли почуття переросли в любов. Пара багато часу проводила разом і змагалася в інтелектуальних поєдинках. Справжні почуття між ними спалахнули саме тоді, коли вони разом почали писати тексти сценаріїв. Олена працювала автором (і працює до сьогодні) у 95 кварталі, хоч і закінчила будівельний факультет Криворізького технічного університету, за фахом є архітектором.

Пропозицію Володимир Зеленський зробив коханій у кінотеатрі після перегляду фільму про щасливе сімейне життя. Шлюбу Володимир не те що боявся, але йому не хотілося брати на себе відповідальність за виховання дітей, адже розумів, що рано чи пізно у сім’ї вони з’являться. «Оскільки ми народилися за радянських часів, коли вважалося, що народжувати дитину, не будучи в офіційному шлюбі, недобре, ми і прийняли рішення зіграти весілля», – розповів виданню «Полеміка» Зеленський. Під вінець Олена пішла у біло-рожевій сукні. Вона не хотіла бути, як інші наречені, і обрала собі власний стиль. Вбрання їй справді личило і підкреслювало правильність вибору.

Згодом Володимир Зеленський став чудовим батьком, якого діти дуже люблять. Доньці Олександрі зараз 12 років, а сину Кирилу – 4. У родині дуже люблять не лише гумор, але й тварин. Сім’я має папугу, швейцарську вівчарку, чорного цвергшнауцера, морську свинку та рибок. Донедавна у них жив і кіт, але нещодавно помер. У сім’ї Зеленських немає диктатури, всі рішення приймаються разом, хоча Олена не заперечує, що лідером є Володимир і останнє слово завжди за ним.

Рішення чоловіка балотуватися на пост президента жінці не подобалося, але вона його підтримала. «Ви ж бачите, що відбувається? Я це передбачала. Відмовляти його марно, адже він все вирішив. Багато хто дорікає, що він когось слухає – це не про нього. Ніколи він нікого не слухав і не збирається. Це його риса характеру, – розповіла вона каналу «1+1». – У нас прийнято вважати, що політичні персони знаходяться на якомусь Олімпі, вони недоступні і всесильні… У всьому світі все демократизується. Ми повинні позбутися радянського уявлення про вождя. Це звичайна людина, у якої є робота і свої обов’язки».

І під час інавгураційної промови Володимир Зеленський заявив, що не хоче, аби в кабінетах чиновників висіли його портрети, бо це по-радянському. Ця теза вразила багатьох і свідчить про те, що в президентській родині справді панують ідилія і порозуміння.

Отже, як бачимо, у сім’ї Зеленських у ідейному плані дійсно панує повне порозуміння. Не дарма Володимир шукав собі дружину не домогосподарку, а інтелектуальну особистість, з якою можна поговорити про все на світі, обмінюватися ідеями та творити разом як спільний продукт, так і великі справи. Цікаво, що перша леді держави переконана, що стосунки вбиває нудьга, парі завжди має бути цікаво разом, тому для поновлення почуттів вони влаштовують собі періодично романтичні канікули. А сам Володимир Зеленський під час одного з інтерв’ю назвав дружину коханням усього свого життя і підкреслив, що любить її так, як самого себе.

Із Закарпаттям Зеленського пов’язують тільки гастролі. Востаннє він був у нашому краї у лютому. Тоді він у Фейсбуці виставив селфі з оновленої Петефі і написав: «Ужгород. Добрий ранок)))) Вчора круто приймали. Дякуємо. Побігли!» Інше фото зі Свалявщини доповнене коментарем: «Ганьковиця) Смачно. Порушуємо дієту. Із задоволенням». Нещодавно також на своїй сторінці він уперше опублікував зворушливе фото, зроблене разом з дружиною та дітьми. Видно, що всі щасливі, посміхаються. Обличчя сина та батька розмальовані, а донька та Олена їх обнімають. «Щоб краще розуміти дітей, треба інколи й самому ставати дитиною. Давайте залишимо нашим дітям країну, якою вони будуть пишатися!» – підписав фото президент.

А ще Зеленський із перших днів вляпався у скандал із кадровими призначеннями на державні посади своїх друзів. Так, друг він хороший, дружити уміє і про своїх дбає, якось навіть врятував від смерті тещу Валерія Жидкова, колеги по кварталу. Ось як про це каналу 1+1 розповів сам вдячний зять. «З Вовою в мене пов’язана історія, коли його допомога врятувала людині життя. Одного разу мої дівчата, я маю на увазі дружину, дочку і тещу, відпочивали без мене на морі. І вийшло так, що у мами моєї дружини стався інсульт. Вони викликали «швидку», але вона за якимись дивними причинами відмовилася її забирати до лікарні. Час минав, істерика тривала, сам я не міг на відстані швидко вирішити цю ситуацію. Часу було мало, і я вирішив розповісти все Вові. Він відразу підключився, почав комусь телефонувати і таки додзвонився людині, яка в підсумку нам допомогла. Ось вам реальний приклад, коли завдяки проявленій допомозі вдалося врятувати життя людині», – зазначив Жидков.

Отже, як керуватиме Володимир Зеленський державою, як представлятиме Україну на міжнародній арені, якими будуть стосунки з Європою, чи не захоче дружити із Росією, чи виконає передвиборчі обіцянки? Питань багато… Відповідей поки що немає. Тож як розгортатимуться події – побачимо згодом. Бажаємо йому успіху в усьому.

Оксана ПРИЙМАК, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net