Закарпатський тиждень: бійки, самогубства і «оскари»

Як важко літня спека опановувала атмосферу на Закарпатті, так само складно відвоювати добрим подіям майже відпускний інформаційний простір. Однак, зауважимо, після прохолодного і мокрого травня 30-градусне повітря видається аномально спекотним, тож, можливо, гарні новини лавиною накриють нас уже наступного тижня?.. А поки, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Трагедія через дрова

11 червня в селі Тарасівка Тячівського району у результаті сходу селевого потоку у прірву зірвалась вантажівка з людьми. Як повідомили у прес-службі обласного лісового господарства, у вантажівці перебували 5 людей, серед яких двоє працівників Тячівського лісгоспу, які повертались з роботи, та троє мешканців села Тарасівка. В результаті 5-метрової хвилі селевого потоку тіла 3 загиблих віднесло водою на 7 кілометрів. Спільними пошуково-рятувальними діями працівників держлісгоспу, поліції та ДСНС області тіла 5 загиблих знайшли. У поліції зазначили, що слідчо-оперативна група виявила на початку села Тарасівка тіла 56-річного, 55-річного та 38-річного місцевих мешканців.

Били і билися…

Під час гри 7-го туру чемпіонату області серед команд вищої ліги між ФК «Карпати» (Дубове) – ФК «Поляна» вболівальники жорстоко побили рефері. Конфлікт одразу розглянули на Раді при голові Федерації футболу Закарпаття. До питань із забезпеченням правопорядку під час  домашніх ігор додалася проблема, що досі не можуть знайти… арбітра тієї злощасної зустрічі. Він просто… зник. ..

Літали…

Перший пішов! Перший авіарейс Ужгород – Київ, який стартував о 7 годині ранку 3 червня з обласного центру, вдало приземлився за півтори години в аеропорту столиці України. На борту літака летіло аж 6 пасажирів, серед яких була і знімальна група місцевого телеканалу…

Об’єднувалися…

Мінрегіонбуд розробив проект Перспективного плану створення спроможних об’єднаних територіальних громад Закарпатської області та надіслав його на ознайомлення до Закарпатської ОДА. Щоправда, місцеві фахівці децентралізації вже заявили, що проект, надісланий «згори», потребує суттєвої корекції. Тим часом Кабмін визнав Мукачівську ОТГ, яка бореться за право на існування з осені минулого року. Це рішення зібрався оскаржити в суді нині екс-голова Закарпатської ОДА. Він стверджує, що місцева влада утворення цієї ОТГ не погоджувала, як того вимагає процедура…

Отримували нагороди…

Галузевий журнал The Ukrainian Farmer уже вдев’яте відзначив найкращі підприємства аграрного сектора України. Церемонія відбулася у столичній Національній філармонії України  й зібрала сотню компаній галузі. Серед них – і великі агрохолдинги, і невеликі господарства, що ефективно працювали в 2018 році. Премію «Аграрна Еліта України-2019» за найвищі досягнення в розвитку аграрної галузі вручили в 12 номінаціях.У номінації «Ефективне виробництво» нагороду отримала закарпатська виноробна компанія Шато Чизай.

Віра МЕЛЬНИК, газета «Неділя Закарпатські новини» ексклюзивно для zakarpatpost.net