Трійця-2019: що не можна робити на свято

16 червня 2019 року християни східного обряду відзначають одне з найважливіших релігійних свят – День Святої Трійці (Свята П’ятидесятниця, Зелені свята).

Існують певні заборони, яких потрібно дотримуватися. OBOZREVATELпропонує читачам ознайомитися, що не можна робити на Трійцю.

Традиційно, як і на будь-яке велике релігійне свято, заборонено виконувати важку роботу.

Це відноситься до всіх сфер діяльності. Не дарма навіть введено додаткові вихідні.

Не можна прибиратися в будинку, прати, шити, в’язати. Всі домашні турботи, крім приготування їжі, рекомендується виконати заздалегідь.

Також не можна працювати на городі: копати, пиляти гілки. Всі роботи, які так чи інакше турбують землю – заборонені. Це бере початок ще в народних звичаях. Церква рекомендує замість такої роботи присвятити свій час молитвам і сходити в ліс за лікувальними травами.

Заборонено стригтися і фарбувати волосся, а також не можна купатися у водоймах і на самоті йти до лісу / поля. За повір’ям, русалки можуть забрати з собою на дно, або мавки можуть викрасти невдалого відпочиваючого.

Окрім того, не вітається обжерливість. Незважаючи на те, що цей день не обійдеться без застілля і святкування з близькими, потрібно постаратися знати міру в їжі.

Сварки, образи, претензії, заздрість і будь-які прояви конфліктів та негативних емоцій також потрібно уникнути.

zakarpatpost.net