Погода у Закарпатті на сьогодні, 17 червня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепло, але литимуть дощі і очікуються грози.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +20, удень – +28.

Сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Уночі піде дощ із грозою, який до ранку повинен закінчитися. Удень та ввечері він очікується знову.

У Хусті – +17 уночі і  +29 удень. Погода порадує нас безхмарним ранком, але вже у середині дня вона зміниться та буде похмурою до самого вечора. До полудня опадів не очікується. У другій половині дня можливий дощ із грозою, який до вечора повинен закінчитися.

У Воловці – +14 уночі і  +25 удень. У Воловці протягом усього дня погода буде похмурою. З середини дня і до його кінця йтиме дощ із грозою.

У Сваляві – +16 уночі і  +27 удень. В цей день хмар на небі не буде тільки вночі, а з ранку й до самого вечора у Сваляві буде зберігатися похмура погода. Ніч та ранок пройдуть без опадів. Удень очікується дощ із грозою, який до вечора повинен закінчитися.

У Тячеві – нічна температура становитиме – +18, денна – +28.

У Тячеві хмарний день та похмурий вечір прийдуть на зміну ясному ранку. Вночі та вранці опадів не очікується. Удень йтиме дощ із грозою, проте ближче до вечора він закінчиться.

У Перечині – нічна температура становитиме – +20, денна – +28.

У Перечині сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Нічний дощ із грозою до ранку повинен закінчитися. Проте у другій половині дня він відновиться і йтиме до пізнього вечора.

У Великому Березному – вночі – +16, удень – +26.

Весь день у Великому Березному буде хмарним. Дощ із грозою розпочнеться у другій половині дня, але припиниться ще до приходу вечора.

У Берегові та Виноградові – вночі – +19, удень – +30.

Починаючи з самого ранку й до пізнього вечора, небо у Береговому буде вкрите хмарами. Удень піде дощ із грозою, проте ближче до вечора він повинен стихнути.

У Міжгір’ї – уночі  +13, вдень – +26. Похмура погода буде триматися у Міжгір’ї весь день, вранці очікується недовге прояснення. Дощ із грозою розпочнеться у другій половині дня, але припиниться ще до приходу вечора.

У Рахові – уночі +13, вдень – +22. У Рахові погода порадує нас безхмарним ранком, але вже у середині дня вона зміниться та буде похмурою до самого вечора. У другій половині дня очікується дощ із грозою, який йтиме до самого вечора.

У цей день вшановується пам’ять святителя Митрофана Константинопольського. На Митрофана наші пращури слідкували за вечірньою зорею: червона зоря – на вітер; світла і жовта – на дощ. У цей час зацвітають пізні сорти горобини, яблунь.

Народні прикмети на 17 червня
  1. Якщо вітер дме з Півночі – буде погана погода
  2. Прийнято було саме 17 червня сіяти гречку. Причому, обирали для цього час, дивлячись на полуницю. Якщо вона 17 червня вже почервоніла, то можна вирушати в поле.

zakarpatpost.net