Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 17 червня

День на Закарпатті був багатим на події.

По що люди їдуть у Карпати? Хтось шукає спокою, хтось хоче нових вражень, хтось – гострих відчуттів, а хтось їде по здоров’я … Здається, у Карпатах є все. І все таки. Чим можна зайнятись у Карпатах влітку? Тут не поплаваєш, як на морі, і особливо й не засмагнеш, не покатаєшся зараз на лижах…

Та насправді літній відпочинок у Карпатах може принести вам несподівано багато цікавих і приємних вражень. Він може стати суцільним адреналіном, екстримом, випробуванням на витривалість, пригодами, корисною пізнавальною мандрівкою або цілющим ковтком здоров’я, солодкою романтикою, ніжним сном туманними днями серед гір, пише vsviti.com.ua

Те, яким буде ваш відпочинок у Карпатах, тепер дійсно залежить лише від вас. Бо пропозицій розваг є більш, ніж достатньо. Підбере щось для себе кожен. Отже, читайте нашу підбірку ідей, як класно провести найближчі вихідні у Карпатах.

Бомжа Юліка в нашому мікрорайоні знають чи не всі. Та й не бомж він – у повному смислі цього слова. Хату ж він має. Але не платить роками за комуналку. То йому все відрізали – газ, воду, електрику. Тому Юлік воліє ночувати на вокзалах, коли не проженуть, десь у підсобках. Вже скільки разів пробували його влаштувати на роботу. Але марна то справа – впевнилися всі навколо, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

Юлік тиждень працює як віл. А отримає якусь копійку – йде в запой. То ніхто вже його нікуди до себе більше і не кличе. А до незнайомих Юлік  навряд чи й колись влаштується. Тут його тільки побачиш – все одразу зрозуміло стає! Бо враження таке, що він як народився, так ніколи більше і не причісувався, не прав собі одягу. Тому можна собі уявити, як дивувалися всі, коли побачили Юліка з лопатою – та ше й на міському пустирі. Мабуть, чоловіка дуже припік голод, що він з горя взяв у руки лопату, – вирішили люди. А бомж перекопує землю – просто аж до сьомого поту.

У неділю, 16 червня, у селі Поляна Свалявського району у рамках фестивалю громадського здоров’я «Поляна сили», який відбувається тут уже вдруге, встановили новий національний рекорд.

А саме –150 жінок і чоловіків одночасно підтягнулися 10 разів на перекладині. Рекорд зафіксували представники Національної книги рекордів.

Керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова зазначила: «ми в Поляні зареєстрували рекорд, який називається наймасовіше одночасне підтягування на перекладинах. Ми маємо 150 перекладин, ми маємо 150 учасників. Найстаршому учаснику 58 років, і наймолодшій дитині, яка взяла участь сьогодні в рекорді, 7 рочків. І мені дуже приємно, що тут об’єдналися люди для того, щоб встановити рекорд. Я думаю, що найбільша цінність цього рекорду, це саме в об’єднанні».

В Україну заходить потужний європейський інвестор – Barclays.
Про скандальну і запутану історію пише на своїй сторінці у facebook громадський діяч Дмитро Карп.

Barclays — один з найбільших банків Великої Британії, є також одним з найстаріших у світі, заснований у 1690 році. Працює в сферах роздрібного та корпоративного банкінгів, управління активами та інвестиціями. Має дочірні банки та філії у більш ніж 50 країнах світу. Станом на 2015 рік загальні активи групи Barclays становили більше 1,12 трильйонів фунтів стерлінгів. Чистий прибуток, за цей же рік, становив 623 мільйони фунтів.
Штаб-квартира Barclays розташована у Лондоні в Кенері-Ворф. Акції компанії котируються на Лондонській та Нью-Йоркській фондових біржах та включені в індекс FTSE 100.
З 1905 року Barclay придбав понад 80 інших банків, і в результаті увійшов у «Велику п’ятірку» найбільших приватних комерційних банків Англії.

У 1985 році британські та зарубіжні підрозділи Barclay були об’єднані в компанію Barclays PLC. A через рік Barclays став першим британським банком, чиї акції почали котируватися на

Токійській і Нью-Йоркській фондових біржах.

Новина про інвестора прекрасна, але є велика проблема. У нас перед носом розгортається не грайливий скандал, що може стати для України серйозним репутаційним ударом на міжнародному рівні та призвести до остаточної втрати інвестиційної привабливості. Більше того, є великий ризик втрати підтримки міжнародної спільноти в боротьбі проти агресії з боку РФ. Це в гіршому варіанті.

Чи є якась частина тіла, над якою  потрібно працювати найдовше?  Що робити з животом?

Про це у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» розповіла учасниця багатьох марафонів, підкорювачка гір, яка розуміється на тонкощах фітнесу Мирослава Беца

– Можна просто робити більше додаткових вправ для живота. Він справді найчастіше непокоїть жінок. Але немає такого, щоб проводити вправи тільки для живота, наприклад, качати лише прес – і він зникне. Дуже хорошими є дихальні вправи, які сприяють зміцненню м’язів живота. Їх рекомендують робити вранці натще щодня. Якщо брати інші частини тіла (ноги, сідниці), можна також проводити додаткові вправи. Але, повторюю, вони не мають бути спрямовані лише на одну ділянку тіла, бо та ділянка, яка нам не сподобалась першою, пророблятиметься найдовше навіть при комплексному підході. Звісно, у кожного своя найслабша зона, але розробляти потрібно все одно всі м’язи. Наш організм не можна розібрати на частини, бо посилюючи кровообіг на одній ділянці, ми посилюємо крововіддачу на іншу.

Аварія в Ужгороді на Слов’янській набережній, що сталася у суботу, викликала шквал емоцій у соцмережі.

Як писав раніше zakarpatpost.net, 21-річна студентка Ужгородського національного університету Іванна (Яна) Костраба за кермом Porsche спричинила аварію. На той момент у неї не було навіть водійського посвідчення.

А от постраждалий чоловік досі знаходиться у вкрай важкому стані.

Вчора нарешті у коментарях під записом дружини постраждалого Сашка Костюка Юлії з’явився коментар батька дівчини, яка стала винуватицею страшної аварії В’ячеслава Костраба. чоловік написав, що вибачається за аварію та молиться за постраждалого.

Користувачі йому у відповідь наголосили, що сподіваються, що йому вистачить мужності сказати це жінці у очі.

Користувачі соцмережі знайшли власника Порше Каєн, за кермом якого 21-річна студентка Ужгородського національного університету Іванна (Яна) Костраба спричинила аварію в Ужгороді на Слов’янській набережній. Ним вивився колишній міліціонер Василь Корсак.

Родом чоловік із Тячівщини, зараз займається працевлаштуванням заробітчан за кордоном. Сторінка господаря автівки наразі закрита, або видалена, побачити записи на ній неможливо. Після аварії він також був присутнім на місці події. Невже він і є тим впливовим хлопцем Яни, іменем якого вона після злочину казала, що “її хлопець усе вирішить”?

Чи не через те, що Василь Корсак є колишнім співробітником правоохороних органів свалявчанка була такою самовпевненою і сподівалася, що все їй зійде з рук?

Стан 32-річного водія автомобіля Ford Focus Олександра Костюка, що зазнав важких травм у зіткненні з Porsche Cayenne на Слов’янській набережній в обласному центрі Закарпаття, увечері 16 червня, дещо стабілізувався, він прийшов до тями.

Про це пише  Закарпаття онлайн, посилаючись на родичів постраждалого

Коли до нього заговорила дружина, він почав рухатися – рухав руками, ногами, підіймав тіло. Оскільки ці рухи можуть йому зашкодити, його тіло зафіксували.

У нього підвищена температура.

Зі слів близьких, наразі йому потрібен спокій.

“Завтра буде нове назначення лікаря, антибіотики почнуть давати. Молимось і надалі за нього”, – сказала дружина Олександра Юлія.

За клопотанням процесуального прокурора підозрювану в резонансній ДТП на Слов’янській набережній у м. Ужгороді взято під варту строком на 60 діб без можливості внесення застави.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Закарпатської  області.

21-річна уродженка м. Свалява, Закарпатської області підозрюється у тому, що керуючи автомобілем “Porsche Cayenne”, порушивши правила дорожнього руху, допустила виїзд на смугу зустрічного руху, де зіткнулася із автомобілем “Ford focus”.

Дівчина тимчасово проживає в Ужгороді та навчається в одному з ВНЗ області. Водія «Ford focus» госпіталізовано з важкими травмами до реанімаційного відділення місцевої лікарні.

За погодження процесуального прокурора, слідчими ГУНП в Закарпатській області 21-річній уродженці м. Свалява повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили потерпілому тяжкі тілесні ушкодження)

У грудні минулого року на відремонтованій пішохідній частині площі Петефі в Ужгороді висадили 14 молодих саджанців ліквідамбара смолоносного.

Про це раніше писав zakarpatpost.net

Тоді довкола низ встановили дерев’яні стовпчики, які на минулому тижні прибрали, встановивши металеві решітки.

Це виглядає гарно, але саджанці ще досить молоді і вночі після сильного вітру вони похилися.

Зараз там встановлюють кілки, сантиметрів 30 у висоту, але вони також не надто надійні.

Берегівщиною пронісся буревій. Постраждало кілька сіл, у тому числі об’єкти бюджетної сфери

У ніч на понеділок (17.06) по території Берегівського району пронісся буревій. Шквальні пориви вітру завдали шкоди в кількох селах району, а найбільше постраждали Дідово (тут негода сильно пошкодила відпочинкову зону біля озера, а також дах на сільській раді), Яноші (вітер зірвав частину даху із загальноосвітньої школи), Велика Бийгань та Бадалово. Крім об’єктів бюджетної сфери пошкоджені покрівлі в приватному секторі.

Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

– Зараз голова Берегівської райдержадміністрації разом із представниками органів місцевого самоврядування оглядають і документують завдані збитки, – повідомляє в.о. голови ОДА Ярослав Галас. – Більш повна картина щодо наслідків негоди буде відома до кінця дня, сподіваємося, що завдані збитки не є масштабними, і ми зможемо оперативно відновити пошкоджені об’єкти власними силами – за рахунок резервних фондів районного та обласного бюджетів.

Сьогодні й завтра (17 – 18.06) на Закарпатті прогнозують короткочасні дощі та грози з градом і шквалистими поривами вітру.

У високогір’ї можливі утворення селевих потоків, тому облдержадміністрація закликає туристів бути обережними й по можливості утриматися від походів у гори.

Цієї ночі після страшної спеки на більшій території області пройшли дощі і грози.

Журналісти газети «Неділя Закарпатські новини» на власні очі побачили підняття рівня води в Ужі, Латориці, Ріці та Тисі.

Вода там зараз каламутна, однак її рівень не настільки високий, аби була загроза підтоплень.

Утім весь цей тиждень синоптики прогнозують опади.

Хоча буде тепло, але дощитиме.

zakarpatpost.net