Погода у Закарпатті на сьогодні, 18 червня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепло, але литимуть дощі і очікуються грози.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +18, удень – +28.

Ясним небо буде тільки вранці, потім його затягне хмарами, які протримаються до пізнього вечора. Більша частина дня пройде без опадів, а ближче до вечора очікується дощ із грозою.

У Хусті – +17 уночі і  +28 удень. Хмарний день та похмурий вечір прийдуть на зміну ясному ранку. Усю другу половину дня йтиме дощ із грозою.

У Воловці – +13 уночі і  +25 удень. Ранок у Воловці очікується ясний, а вдень та ввечері небо буде ховатися за хмарами. Ніч та ранок пройдуть без опадів. Удень очікується дощ із грозою, який до вечора повинен закінчитися.

У Сваляві – +14 уночі і  +26 удень. Безхмарним небо буде лише вранці – день та вечір у Сваляві очікуються похмурими. З середини дня і до його кінця йтиме дощ із грозою.

У Тячеві – нічна температура становитиме – +17, денна – +27.

У Тячеві погода порадує нас безхмарним ранком, але вже у середині дня вона зміниться та буде похмурою до самого вечора. Удень піде дощ із грозою, проте ближче до вечора він повинен стихнути.

У Перечині – нічна температура становитиме – +18, денна – +28.

Ясна погода протримається у Перечині зовсім недовго в ранковий час, а вже вдень небо вкриється хмарами. Уночі піде дощ із грозою, який до ранку повинен закінчитися. Удень та ввечері він очікується знову.

У Великому Березному – вночі – +15, удень – +28.

У Великому Березному очікується похмура погода, вранці можливе невелике прояснення, але безхмарним небо буде недовго. Ввечері очікується дощ із грозою.

У Берегові та Виноградові – вночі – +17, удень – +29.

Очікується похмура погода, вранці можливе невелике прояснення, але безхмарним небо буде недовго. Ранок і день пройдуть без опадів. Увечері можливий дощ із грозою.

У Міжгір’ї – уночі  +13, вдень – +25. У Міжгір’ї хмарна погода буде триматися до самого вечора. Усю другу половину дня йтиме дощ із грозою.

У Рахові – уночі +14, вдень – +22. Незважаючи на ясний ранок, ввечері, як і зараз, погода у Рахові залишатиметься похмурою. Уночі був дощ, який вранці припинився. Вдень та ввечері йтиме дощ із грозою.

18 червня відзначається день священномученика Дорофія, єпископа Тірського. У народі говорили: “День Дорофія – ранок вечора мудріше”. Якщо в цей день сонце парить і тиша в повітрі, можна готуватись до грози. З Дорофія розпочинаються найкоротші ночі – “горобині”.

Народні прикмети на 18 червня
  1. Хороша погода на день Дорофія – буде хороший урожай зерна
  2. Вітер 18 червня дме з східної сторони – літо буде вітряним і дощовим
  3. Багато пустоцвіту на огірках – потрібно було зробити один важливий обряд. Так, господиня волокла 18 червня в город ногою старий личак і кидала в огірки, примовляючи: «Як густо цей лапоть плентався, так щоб і огірки мої плелись». Згідно з повір’ями, ці дії 18 червня дозволяли отримати врожай від наступних посадок
  4. Якщо всі бур’яни виполоти вранці на Дорофія, то вони, за прикметою, більше не з’являться.

zakarpatpost.net