Чи впливає вага на сексуальність. Думка закарпатського сексолога

Говорити про секс  вголос хочуть далеко не всі, занадто, мовляв, особисте.

Утім саме це питання у багатьох родинах призводить до руйнування стосунків: одні від близькості відмовляються зовсім,  а інші – шукають втіхи поза шлюбом. Як наслідок – стрес, розлучення, візити до психолога. Але набагато простіше завчасно звернутися до спеціаліста, який може дати дієві поради щодо того, як зробити інтимне життя приємним і яскравим, як отримувати і дарувати у ліжку іншій людині радість, як врешті-решт зберегти сім’ю. Отже, нинішнім гостем прес-центру газети «НЕДІЛЯ» є викладач йоги та жіночих практик, сексолог Альона ГОНДОРЧИН.

Чи впливає вага на сексуальність?

Так. Зайва вага викликає ряд порушень. Це також викликає дисбаланс у всьому: і гормональний, і психологічні проблеми. Адекватно себе сприймати як сексуальну жінку, коли є зайві кілограми, дуже важко. Людина в собі не впевнена і це дуже важливо.

Ви займаєтесь йога-практиками. Як це може вплинути на сексуальність?

Йога – це робота не тільки з фізичним тілом, але й із енергіями. А чим більше в нас енергії, тим більше в нас наснаги, бажання, натхнення… У  нас є сила… навіть із запасом. До того ж у нашій групі дуже сильний нахил саме на жіночу практику. А я є інструктором ще й інтимної гімнастики. Тож ми багато працюємо і в цьому напрямку, прокачуємо кров і лімфу, жінки стають більш еластичними, більш збудженими після занять. Але ця тема дуже широка і про неї можна дуже довго говорити.

zakarpatpost.net