У Берегові замінували (?) угорське консульство, школу на інститут

Повідомлення поступило з Ужгорода, значить телефонували рятувальникам з обласного центру, бо інакше воно б надійшло прямо місцевим надзвичайникам.

Три пожежні машини, стільки ж посилених нарядів поліції терміново прибули до названих об’єктів. Розпочалась евакувація людей, що тут знаходились, пише Голос Карпат.

У Закарпатському угорському інституті саме проходили іспити.

“Може, хтось вирішив зірвати екзамени?”- висловив припущення один із викладачів.

Тут же у спорткомплексі навчального закладу стартував традиційний турнір з футболу на Кубок відомого гравця Єне Бузанські. Перші пари команд уже зіграли кілька матчів. О 13.00 мало відбутися урочисте відкриття змагань, але юних футболістів, їх тренерів, вболівальників та суддів теж попросиили покинути приміщення. Вивели на площу Кошута й студентів та їх наставників.

У будівлі ЗУІ знаходиться й редакція регіональної угоромовної газети “Карпат інфо”.

“Саме завершили роботу над наступним номером, коли до нас зайшли працівники поліції й запропонували всім полишити кабінети,”- каже Голосу Карпат засновник і головний редактор видання Іштван Собослої.- Добре, що встигли здати у друк газету.”

Що ж насправді сталося, ніхто з відповідальних офіцерів поліції та рятувальників коментувати не хотів. Начальник надзвичайників Сергій Закреничний навіть не забажав назвати себе кореспонденту Голосу Карпат, який офіційно представився.

Подібний “аварійний” набір – пожежна та поліцейська машини, карета “швидкої допомоги”, смугаста стрічка, чекали на нас і біля угоромовної школи № 4 та консульства Угорщини.

Єдине, що вдалось довідатись, – це те, що в Берегово з обласного центру їде спеціальна саперна група з собаками, яка є лише в Ужгороді.

Були це тільки навчання чи справді хтось зателефонував у диспетчерську рятувальників обласного центру – невідомо.

zakarpatpost.net