Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 20 червня

День на Закарпатті був багатим на події.

Повідомлення про замінування пологового будинку в Ужгороді – лише одне з небагатьох в області.

На цьому тижні вже “мінували” і угорське консульство, і інститут, і дитсадок у Берегові, і ратушу та ряд об’єктів у Мукачеві, і всі лікарні в Ужгороді.

Також на цьому тижні повідомлення про замінування поступали не лише з Закарпаття, але й із Рівного, Вінниці, Одеси, Києва, Львова, Харкова та інших населених пунктів держави.

Незрозуміло, чому це хвиля “мінувань” прокотилася всією Україною і ніхто не може знати, чи між “фейовими” повідомленнями не буде і справжнє, чи не наражатимуться на небезпеку люди.

Повідомлення про замінування пологового будинку в Ужгороді до рятувальників надійшло сьоьодні близько 12:30 год. Згадувалися всі медичні установи столиці Закарпаття.

Таке враження, що українське суспільство інтенсивно випаровує власні гріхи. Вони здіймаються до самого неба, згущуються там і зависають угорі густою хмарою. Вона діє, як лінза: концентрує сонячні промені і спрямовує їх на землю, випалює тут усе живе, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Нагрішили ми за три десятиліття чимало, бо так звана розбудова держави була насправді тільки розвалом усього і вся. Менш зрозуміло, чому страждають зовсім малі діти. Дощу чекаєш як манни небесної. Проте він швидко минає, і знову те саме. Здається, ніби після дощу спека стає ще безнадійнішою і всеохопнішою. Принаймні, переносиш її значно гірше. Вона проникає тобі просто у мозок, плавить його, виганяє звідти усі позитивні думки. Здається, що жара струменить зсередини тебе, випалює нутро, змінює твою особистість.

У політиці всі зайняті виключно власним піаром, натомість реальний стан справ усім байдужий. Наші політики і чиновники давно живуть у власному паралельному світі, який не перетинається з дійсністю рядових громадян. Вони там обговорюють якісь високі абстракції, а те, що відбувається унизу, їх абсолютно не цікавить. При цьому громадські активісти заявляють, що постійні учасники телевізійних ток-шоу навіть це роблять якось неправильно і злочинно. От коли в екрани залізуть ці самі активісти, тоді у нас все буде нормально. Дуже хочеться у це вірити, проте капосна скептична натура чомусь пручається. Знаєш, що все буде так, як завжди.

ТОП-10 місць для відпочинку на Закарпатті

Тим часом, як багатьох полонять мрії про європейські країни пропонуємо не забувати про можливість гарного відпочинку в Україні. Одним із найпопулярніших туристичних напрямків у наших краях залишається Закарпаття, повідомляє 1+1.

Ми мали лише два дні на знайомство з цим чарівним куточком України. Однак, навіть за цей короткий час встигли побачити безліч його захопливих місць.

РОМАНТИЧНИЙ ВОДОСПАД

Варто відвідати знаний водоспад Шипіт, розташований у межах Міжгірського району Закарпатської області. До речі, саме про події на Шипоті писав у своїй загадковій книжці «Трохи пітьми» український письменник Любко Дереш.

Опинившись біля водоспаду, не тільки почуєте романтичну і щемливу легенду про походження його назви, основаної на стосунках багатої дівчини та бідного хлопця. Тут відчуєте приплив енергії від чистої та бурхливої води. Сміливці навіть можуть скупатися у крижаній, потужній течії.

І попереджаємо — можливо, буде складно пройти повз яток, що «супроводжуватимуть» вас дорогою до водоспаду. Від них доноситься надто звабливий аромат грибної юшки, шашликів та ягідних вин.

Височенні, товсті, ніби навмисне вгодовані, надзвичайно небезпечні… Вони всюди вздовж центральної траси.

Від них бояться люди, їх намагаються обійти, а влада не вживає жодних заходів, щоб їх прибрати.

Борщівник, який ще називають помстою Сталіна, оскільки саме радянський тиран свого часу завіз із Америки цей чагарник, рясно заполонив Міжгірщину, батьківщину президента Карпатської України Августина Волошина.

Саме такі зелені вартові зустрічають гостей на кожному кроці. Обабіч дороги Пилипець-Ізки-Келечин цілі плантації борщівника. Небезпечна рослина розрослася і в центрі Келечина, де планують відкрити музейний комплекс А.Волошина. 

Ним вкриті всі узбіччя доріг, навіть вздовж центральної траси.

Якщо в Ужгороді борщівник ще косять, то на Міжгірщині чиновники зовсім бездіють і не вживають жодних заходів, аби знищити бур’ян.

У той же час зараз канікули і діти можуть необачно притулитися до борщівника.

19 червня у селі Пушкіно на Виноградівщині згоріла птахоферма! Величезне приміщення, де мали вирощувати курей, та обладнання знищені дощенту. Власники господарства стверджують: це підпал і вчинили його місцеві жителі.

Зайнялося близько 2-ї години ночі.  На гасіння приїхали 2 пожежні машини. Повністю ліквідувати вогонь вдалось лише о 6-й ранку, повідомляє телеканал Сіріус.

Конфлікт між власниками птахоферми та жителями села виник 2 роки тому. Через їдкий сморід та випаровування, кажуть місцеві, почали хворіти діти. Через суд домоглися припинення роботи ферми – вона не працює вже півроку, але сморід є й досі. Попри невдоволення, запевняють: ніхто з селян піти на підпал не міг.

Сьогоднішня пожежа перекинулась й на сусіднє господарське приміщення. Власник пошкоджених складів має власну версію: свою птахоферму підприємець підпалив сам, аби звинуватити у цьому місцевих. Під час суперечки ледь не дійшло до бійки.

Власник птахоферми Сергій Пацкан каже: згоріле майно не застраховане. Хто вчинив підпал, могли б показати камери відеоспостереження, але сервер з записами, який знаходився в приміщенні ферми, зник.

В Ужгороді обікрали 12 школу. Директора закладу Ірина Харіна припускає: грабіжники працювали вночі. Винесли мультимедійний телевізор з підставкою, ноутбук та вчительську флешку. Переконана, пограбування готувалося заздалегідь.

Сторож охороняє будівлю з 16-ї до восьмої ранку. Але нічого не чув. Бо чергує в іншому корпусі. Тепер заклад планує закупити камери відеоспостереження, повідомляє телеканал Сіріус.

Через брак грошей більшість ужгородських шкіл не мають змоги забезпечити цілодобову охорону і встановити сигналізацію. Директор 5-ї школи Петро Кіндюх каже: потрібно повернутися до практики, коли місто забезпечувало всі заклади нічною охороною.

Нині ж, скаржиться, більшість – без захисту від грабіжників та вандалів.

У міському управлінні освіти підтверджують: нині лише 8 із 27-ми ужгородських шкіл мають відеонагляд.

За словами лікаря 32-річний ужгородець досі перебуває у штучній комі, в реанімації, але спостерігається позитивна динаміка щодо його стану здоров’я.

Медики спостерігають рефлекси у кінцівках постраждалого, що дає надію на одужання, пише zak-insider.

Однак, Іван Курах зазначив, що головне тепер , щоб це реабілітація та відновлення свідомості.

Лікарі продовжують боротися за повне одужання чоловіка.

Нагадаємо, в суботу ввечері, 21-річна дівчина за кермом Porsche Cayenne, не впоралася з керуванням, виїхала на зустрічну смугу та зіткнулася з автомобілем «Ford Focus», під керуванням 32-річного ужгородця.

Водій Форду у важкому стані. У 32-річного чоловіка діагностовані множинні розломи черепа, забій внутрішніх органів та численні переломи.

Лікарям довелось ввести ужгородця у штучну кому.

Про дивовижну людину з вкеликим серцем розповіла в соцмережі Kateryna Legerda.

Майстриня з Мукачева виготовляє подарунки і для дітей-сиріт, і неодноразово передавала іграшки малюкам, що проживають у зоні, де проходять бойові дії.

Отже, знайомтеся Вікторія Долинська!

“Її життя наповнене любов’ю до дітей! – пише про неї Катерина Легерда. – Гарне вбрання для ляльок-Барбі від мукачівської особливої дівчини Вікторії!

Вкотре Віка Долинська передає для дівчаток у дитячі будинки, багатодітні сім’ї такі бавки, які виготовляє, шиє, в’яже власноруч!

Вікторіка самостійно не пересувається, лише на інвалідному візку, але це їй не заважає займатися улюбленим заняттям!
С початку війни Вікторія неодноразово передавала на схід, в зону АТО для дітей свої ляльки та вбрання до них, іграшки!
Завтра ці подарунки їдуть в смт.Перечин до багатодітної родини в якості подарунків для дітей”.

Справді, Вікторія робить велику справу. Вона вміє ділитись своєю майстерністю, добротою і теплом  з іншими. І нехай Господь воздасть їй за такі вчинки вдесятеро і щедро нагородить своєю ласкою.

Ставайте постійним читачем газети «Неділя Закарпатські новини» і отримайте привілей взяти участь у розіграші цікавих призів від редакції.

Що для цього потрібно зробити?

1.

Заповніть передплатний абонемент, зазначивши в ньому індекс газети «Неділя Закарпатські новини»: 09653. Зробити це можна або на своїй пошті, або у свого листоноші.

2.

Олатіть вартість передплати на 6 місяців, що складає 158 гривень.

3.

Зробіть копію квитанції і надішліть нам у редакцію, вказавши адресу: 88000, м. Ужгород, пл. Корятовича , 2/6.

4.

Насолоджуйтеся цікавими новинами та матеріалами. Отримуйте якісну та ексклюзивну інформацію.

Переможці обиратимуться шляхом жеребкування. Їхні імена буде опубліковано на сторінках газети «Неділя Закарпатські новини».

Якщо у вас виникли питання щодо предплати – телефонуйте: (050) 222-50-50, або (067) 666-90-90.

zakarpatpost.net