Іноземця-хасида, який на смерть збив дівчинку на Ужгородщині, – відпустили на волю

Нагадаємо, восени минулого року, Закарпаття сколихнула резонансна ДТП, – іноземець збив дівчину на очах у батька та втік з місця ДТП.

Тоді, іноземець-хасид, керуючи власною автівкою, здійснив наїзд на 16-річну ужгородку, дівчинка загинула на місці, а винуватець автотрагедії втік, після чого правоохоронці спіймали його з дівчиною на КПП “Тиса”, повідомляє Перший кабельний.

Вбивцю було поміщено в слідчий ізолятор, а вже в жовтні місяці чоловік подав апеляційну скаргу на рішення про тримання під вартою. Закарпатським судом йому було змінено запобіжний захід на домашній арешт.

Ужгородський міськрайонний суд виніс вирок обвинуваченому:

Судом постановлено вирок іноземцю, який восени минулого року, порушуючи правила дорожнього руху, здійснив смертельний наїзд на неповнолітню дівчину. Побоюючись відповідальності за вчинене, громадянин Ізраїлю покинув місце ДТП, тим самим залишивши дівчину в небезпечному для її життя стані, – повідомляють в суді.

В ході судового розгляду обвинувачений вину у вчинених злочинах визнав повністю, щиро розкаявся та добровільно відшкодував родині загиблої дівчини матеріальну та моральну шкоду в повному обсязі.

Відтак, суд виніс остаточне покарання обвинуваченому у вигляді п’яти років позбавлення волі, звільнивши його від відбуття покарання:

Разом з тим, судом прийнято до уваги щире каяття обвинуваченого, повне відшкодування ним шкоди та прохання батьків загиблої, а також прокурора, обрати винуватцю ДТП покарання, не пов’язане з позбавленням волі.

Окрім цього, судом враховано, що на утриманні 22-річного обвинуваченого перебуває двоє малолітніх дітей та вагітна дружина. Стан здоров’я громадянина Ізраїлю вимагає його постійного лікування.

Враховуючи вищезазначене, суд призначив остаточне покарання обвинуваченому у вигляді п’яти років позбавлення волі, звільнивши його від відбуття покарання, якщо він протягом іспитового строку в три роки не вчинить нового злочину. Також, обвинуваченого на три роки позбавлено права керувати транспортними засобами й зобов’язано відшкодувати судові витрати.

zakarpatpost.net