На Закарпатті цвіте богородична трава, що покращує чоловічу потенцію

У квітні Закарпаття прийняло тисячі туристів завдяки цвітінню ніжно-рожевих сакур, а вже в травні – гостей зустрічає Хустський район, а саме унікальна Долина нарцисів. У цей період на Закарпатті розквітають і десятки інших квітів, які можна не тільки споглядати, а й збирати задля власної користі, пише популярна на Закарпатті газета «Поради».

Ще у травні в Ужгороді почався період квітування чебрецю. Зокрема його можна побачити на берегах Ужгородського кар’єру в районі Радванки, безпосередньо на кам’янистій місцевості. Цвісти він буде все літо.

Чагарник, який стелиться землею, квітне рожево-бузковим цвітом. А ще його важко сплутати з іншими квітами через запашний аромат.

Це – лікарська рослина та ароматна приправа. Чебрець, або, як його ще називають, богородична трава (використовують для прикрашання ікон на Успіння Пресвятої Богородиці), часто використовують у чаюванні, заваривши звичайним способом із чорним чаєм, тобто заливши окропом. Саме слово «чебрець» із грецької перекладали як «сила духу».

Для чаю та для приправ годяться і листя, і квіти рослини, які саме зараз можна назбирати й засушити для осінньо-зимового періоду.

Чебрець позитивно впливає на організм як жінок, так і чоловіків. Так, чай або ванни з настоєм цієї  рослини здатні знижувати больові симптоми під час ПМС, критичних днів. Сприятливий чебрець і для чоловічої сили. Завдяки своєму потужному протизапального ефекту він успішно бореться з простатитом, іншими запальними явищами. Регулярне вживання трав’яного настою (1 ст. ложка суцвіть на 250 мл окропу, вживати 5-6 разів за день до прийому їжі), надає стійкий профілактичний, лікувальний результат. Його вживають і як допоміжний засіб для боротьби з чоловічим безпліддям, воно підвищує життєздатність сперматозоїдів, потенцію.

Спиртова настоянка суцвіть (8 ст. ложок на 0,5 л горілки) допомагає полегшити наслідки інсульту. 25-30 крапель настоянки, розбавленої у половині склянки води, рекомендується приймати всередину три рази на день. Нею також розтирають руки, ноги, онімілі частини тіла.

При забоях головного мозку або струсах допомагає відвар. Готують його наступним чином: 1 ст. ложка трави (з гіркою) заливають двома склянками води, доводять до кипіння, настоюють годину, приймають всередину три рази на день, по половині склянки. Цей же рецепт допомагає при безсонні, мігрені, головних болях (особливо нервового походження), курс лікування становить мінімум 5-6 місяців.

Щоб відновити кишкову мікрофлору, можна приймати всередину аналогічний склад, тільки збільшити кількість лікувальної дози (1 стакан – два рази на день). Курс лікування – мінімум 2 місяці.

Лікування катаракти дає позитивні результати, якщо змішати 500 г рідкого меду з перемеленими дуже дрібно (як пилок) 100 г сухої сировини чебрецю. Для посилення ефекту отриману суміш можна потомить на водяній бані приблизно годину, періодично розмішуючи ложкою. Такі ліки слід приймати по 1 ч. ложці на ніч.

Лікувальні властивості чебрецю успішно борються із затяжним кашлем, проявами бронхіту, навіть астми. Для цього подрібнюють 1 ст. ложку трави, заливають 250 г окропу, настоюють в термосі 2 години. Після проціджування такий відвар слід приймати по 2 ст. ложки 4 рази за день, після прийому їжі. Для посилення ефекту рекомендується натерти цим же настоєм грудну клітку, покрити зверху поліетиленовою плівкою, залишити на ніч. Дві або три ночі з таким «компресом» на грудях надають дієвий, цілющий ефект.

Смачний і дуже корисний чай з цієї лікарської трави, яка є стимулятором. Кращий час для прийому цілющого напою – ранок. Його рекомендують страждаючим від недокрів’я дітям, він прибирає відчуття тяжкості в шлунку при переїданні, симптоми бродіння в кишечнику, підвищене газоутворення. Після прийому жирної їжі для нормалізації травлення ніколи не буде зайвим випити чашечку цього ароматного напою. Траву можна заварювати самостійно, а можна поєднувати з додаванням звичайного чорного чаю.

Незважаючи на всі свої корисні властивості, протипоказання чебрець теж має. Якщо у людини є захворювання печінки або нирок, то ці відвари, настої, чаї вживати не можна. Якщо є захворювання щитовидки, особливо зниження її функції, то прийом даної трави також протипоказаний. При наявності атеросклерозу судин, кардіосклерозу, миготливої аритмії, вживання чебрецю строго протипоказано через наявність високого вмісту тимолу. Це застереження також відноситься до тих, хто має підвищену кислотність шлункового соку.

zakarpatpost.net