Погода у Закарпатті на сьогодні, 21 червня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепло, але очікуються дощі і грози.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +19, удень – +25.

Хмарна погода протримається увесь день. Протягом усього дня очікується дощ із грозою.

У Хусті – +16 уночі і  +26 удень. Протягом усього дня погода буде похмурою. З середини дня і до його кінця йтиме дощ із грозою.

У Воловці – +13 уночі і  +24 удень. У Воловці сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Дощ із грозою йтиме весь день і не припиниться до самого вечора.

У Сваляві – +14 уночі і  +25 удень. У Сваляві протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Протягом усього дня очікується дощ із грозою.

У Тячеві – нічна температура становитиме – +18, денна – +26.

З ранку до самого вечора у Тячеві небо буде вкрите хмарами. З середини дня і до його кінця йтиме дощ із грозою.

У Перечині – нічна температура становитиме – +19, денна – +25.

У Перечині сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Дощ із грозою йтиме весь день і не припиниться до самого вечора.

У Великому Березному – вночі – +14, удень – +25.

Весь день у Великому Березному буде хмарним. Майже весь день минув без опадів, а ближче до вечора може розпочатися дощ із грозою.

У Берегові та Виноградові – вночі – +17, удень – +27.

З ранку до самого вечора у Береговому небо буде вкрите хмарами. Дощ із грозою йтиме весь день і не припиниться до самого вечора.

У Міжгір’ї – уночі  +12, вдень – +24. Весь день у Міжгір’ї буде хмарним. Дощ із грозою йтиме весь день і не припиниться до самого вечора.

У Рахові – уночі +12, вдень – +22. Похмура погода буде триматися у Рахові весь день, вранці очікується недовге прояснення. Усю другу половину дня йтиме дощ із грозою.

21 червня відзначається день пам’яті великомученика Феодора Стратилата. У народі святого називали Колодязником, оскільки це був день тих, хто копав криниці. Наші пращури говорили, що “Стратилат грозами багатий” – з цього дня наступала пора літніх гроз. Примітили у давнину, якщо під час грози добре чути грім, то варто чекати на затяжну негоду. Також в цей день звертали увагу на росу: якщо багато роси, то урожай буде хорошим. 21-22 червня – день літнього сонцестояння.

Народні прикмети на 21 червня

  • Ранкова гроза – погана прикмета. Хоча б тому, що сіно не встигали прибрати, і воно намокало, псувалося
  • У червні спостерігається посуха, а конкретно на Федора, 21 червня, ще й велика роса – чекай доброго врожаю
  • Грозовий день – погана косовиця
  • Роса 21 червня – прикмета того, що буде хороший урожай конопель і льону.

zakarpatpost.net