АНОНС. Чому сестри хотіли здати молодшу в божевільню

Марійка була молодшою дочкою в родині. Сталося так, що батьки її померли дуже рано. Батько захворів на туберкульоз і дуже швидко згаснув. На той час Марійці було тільки 12 років. А через два роки не стало і матері, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

Обкладинка свіжого номера газети «ПОРАДИ»

Старші сестри тоді уже були одружені і мали дітей. Марійку взяла на виховання двоюрідна бабуся. Бо ж у сестер зараз вже було чимало клопотів із малими дітьми та великим господарством. Адже вони обидві вийшли заміж у прийми.

Марійка опинилася в іншій області. А тим часом дві сестри вирішили справи тихцем від інших і самі заволоділи спадщиною. Згодом продали будинок батьків і поділили гроші між собою. Як не намагалася двоюрідна бабуся Марійки відстоювати її права, але їй не вдалося побороти скнарість сестер та їхню неабияку підступність.

Бабуся померла, коли Марійці було 16. Жила дівчина в хаті сама, бо рідні та сусіди вирішили, що вже невдовзі вона стане повнолітньою. Тож не варто її тепер віддавати в інтернат і знову завдавати травми. Хтозна, чого б там вона надивилася!

Марійка заледве давала собі ради. Трохи сусіди допомагали. Бабусина хатка через рік завалилася. А чекати допомоги було нізвідки. Адже на такий ремонт потрібні були великі гроші. А сестри навіть оком не повели, що Марійці треба б якось підсобити. Та й село, де вона жила з бабусею, було настільки глухим, що там навіть землю неможливо було продати.

Тож дівчині нічого не залишилося, як податися світ за очі. Довго потім Марійка поневірялася по чужих кутках та по найманих квартирах. І мізерної її зарплати заледве вистачало, щоб оплатити оренду сякого-такого житла.

Тому навіть пристойної оселі зустріти не випадало. Жила вона у холодних квартирах або у будинках, де протікав дах чи погано зачинялися вікна. Часто взимку вона вночі прокидалася від морозу, бо нічим було затопити в печі. Тому і не дивно, що вже в юності вона мала цілий букет хвороб. І навіть не пробувала лікуватися. Адже це коштувало таких великих грошей!

Але раптом і Марійці усміхнулася доля. Бо згодом цю милу дівчину помітив добрий чоловік Петро. Мав він якусь невеличку хатку в селі. І хоч був дуже хазяйновитий, проте теж жив бідно. Він  залишився одинаком. Адже теж поховав батьків.

Що ж відбувалося далі?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «ПОРАДИ».

Купуйте свіжий номер газети «ПОРАДИ» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 21 червня.

zakarpatpost.net