Погода у Закарпатті на сьогодні, 22 червня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепло, але очікуються дощі і грози.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +18, удень – +26.

Весь день буде хмарним. Усю другу половину дня йтиме дощ із грозою.

У Хусті – +17 уночі і  +26 удень. Протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Протягом усього дня очікується дощ із грозою.

У Воловці – +13 уночі і  +23 удень. У Воловці хмарна погода буде триматися до самого вечора. Вранці очікується дрібний дощ, вдень і ввечері – дощ із грозою.

У Сваляві – +14 уночі і  +24 удень. Весь день у Сваляві буде хмарним. З ранку і до пізнього вечора йтиме дощ із грозою.

У Тячеві – нічна температура становитиме – +17, денна – +25.

У Тячеві протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Протягом усього дня очікується дощ із грозою.

У Перечині – нічна температура становитиме – +18, денна – +26.

У Перечині протягом усього дня погода буде похмурою. Усю другу половину дня йтиме дощ із грозою.

У Великому Березному – вночі – +14, удень – +25.

Хмарна погода протримається у Великому Березному увесь день. Вранці очікується дрібний дощ, вдень і ввечері – дощ із грозою.

У Берегові та Виноградові – вночі – +17, удень – +27.

З ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Протягом усього дня очікується дощ із грозою.

У Міжгір’ї – уночі  +13, вдень – +23. У Міжгір’ї сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Дощ із грозою йтиме весь день і не припиниться до самого вечора.

У Рахові – уночі +13, вдень – +20. З ранку до самого вечора у Рахові небо буде вкрите хмарами. З ранку і до пізнього вечора йтиме дощ із грозою.

У цей день вшановується пам’ять святителя Кирила Олександрійського. У минулі часи день 22 червня мав ще й таку назву – Кирило Кінець Весни Початок Літу. Це другий день літнього сонцестояння, і це найдовший день у році. З цього приводу наші пращури говорили, що “На Кирила сонечко віддає землі усю свою силу”. По сонцю і про погоду судили: якщо воно світить вдень ніби через оболонку – потрібно незабаром чекати на дощ.

Народні прикмети на 22 червня
  1. Якщо почервоніла суниця, то це прикмета того, що овес сіяти пізно
  2. Якщо людина народилася 22 червня, то вона буде сором’язливою, чутливою, привабливою, з художнім смаком. В якості оберега їй варто носити рубін, який приносить щастя в любові і повертає сили. Також він відомий як талісман, що допомагають захиститися від злих сил, пристріту і псування. Однак якщо у її власника присутня жорстокість в характері, рубін може її підсилити. Цікаво, що, якщо носію рубіна загрожує небезпека, то камінь темніє. В якості талісмана також чудово підійде сердолік, який відомий як липневий самоцвіт. Він дарує сімейне щастя, любов, сміливість, здоров’я, захищає від ворогів і дарує спокій в суперечці. Його часто носять борці у вигляді браслетів. Подарувати радість, душевну гармонію зможе смарагд. Крім того, вважають, що він розвиває інтуїцію.

zakarpatpost.net