Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 22 червня

День на Закарпатті був багатим на події.

На Закарпатті варять трояндове варення. Колись їсти трояндове варення дозволяли собі тільки східні правителі, а зараз його може приготувати будь-яка закарпатська господиня.

Шестикласник Назар із Ужгорода допомагає мамі його готувати.

Хоч хлопчик і мріє стати програмістом, але він охоче пізнає кулінарні таємниці, його цікавлять рослини і все живе.

За його словами, трояндове варення можна додавати у троти, пиріжки, морозиво.

Готується варення із пелюсточок троянд легко і швидко.

Квіти потрібно збирати вранці, а краще – вдосвіта.

Найкраще підходять пелюстки диких, або чайних троянд.

«Якщо квіти домашні, далеко від дороги, пелюстки можна не мити – це найкращий варіант. Якщо треба помити – тоді повністю висушити (це гірше, по пелюстки в’януть і втрачають аромат). Біля дороги рвати не варто!», – розповідає він газеті «ПОРАДИ».

А готується варення так: на 200 грамів пелюсток беруть 500 грамів цукру, 100 грамів води, 2 столові ложки лимонного соку. Цукор потрібно всипати у воду і на середньому вогні 4-5 хвилин проварити. Відтак додати трояндові пелюстки з лимонним соком, перемішати і прокип’ятити протягом 2 хвилин. Після цього варення можна розкласти по банкам, простерилізувати і закрутити.

Антон був славним залицяльником. Упадав біля дівчат, які чомусь згодом старанно його уникали

Розгадати секрет такого дивного явища вдалося лише його другу Толі. Той дуже дивувався, як це Антон так от раптово розбагатів. Ніби й бізнесу ніякого в нього нема. І на роботі жодній не чадіє – з восьмої години ранку. І батьки в нього – прості пенсіонери. Тому про допомогу з їхнього боку не може бути й мови, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ»

А тут тобі й нова машина. І квартира так нічогенька – в центрі міста. І меблі – сучасні. І живе, ні в чому собі не відмовляючи. Та й на дівчат треба витрачатися.

Пасажирка джипа та подруга водійки вперше розповіла про день аварії.

Про це повідомляє телеканал Сіріус.

Юлія також студентка, мешкає у Сторожниці і каже, що не знала про те, що у Іванни не було водійського посвідчення.

Також за її словами, клічі від машини винуватиці аварії дав сам власник.

Роман Костюк, брат потерпілого Сашка зазначив, що бачив Корсака на місці аварії.

Однак сам Василь Корсак повідомив – вважає себе …потерпілим!

На прохання слідчого прийти в триденний термін для дачі показів, він не з’явився.

Із журналістами чоловік не багатослівний, каже все нехай уточнюють із адвокатом, але контанктний номер так і не дав.

Кажуть, що ще вчора Корсак знаходився не в Україні.

Спати на могилі для деяких людей – це норма

Зараз багато хто нарікає, мовляв, жити важко, продукти дорогі, комунальні тарифи захмарні, зарплати і пенсії низькі. Звісно, життя у державі могло би бути кращим, але чи насправді у більшості все так погано, пише газета «Неділя Закарпатські  новини».

Поряд із нами є зовсім інший світ, але дехто його просто не помічає, байдуже проходить повз і не замислюється, що дехто взагалі не має де заночувати.

Із року в рік безпритульних у нашому краї стає все більше.

У кожного своя життєва трагедія. Декого вигнали родичі, хтось спився, комусь просто не поталанило. А є ще й сироти, колишні вихованці дитбудинків, яким просто після повноліття немає куди піти, є душевнохворі, в яких померли опікуни і які хоч і поводяться мирно, але часто є просто безпорадними.
Багато хто з ужгородців пам’ятає чоловіка на ім’я Міша, який підносив продавцям товар на зелений ринок, що на площі Корятовича. За це отримував по 3-5 гривень. Безхатченко не просив у людей грошей, просто допомагав їм, а коли йому давали більше, наприклад, 10 гривень, ствероджував, що банкноти фальшиві.

Іван Гуледза: «Жодне звернення споживачів, чиї права були порушені, ми не залишаємо без розгляду»

Мабуть, у кожного з нас були в житті такі ситуації, коли як споживачам доводилося наражатися на певні ризики, пов’язані з придбанням неякісної продукції або термін придатності якої давно вичерпаний. У декого, можливо, виникали неприємності через пошкодження з необережності якогось товару і навіть через проблеми здоров’ям внаслідок вживання продуктів, де містяться шкідливі речовини. Нині багато мовиться про те, що законом передбачений захист прав споживачів. Але куди насправді звертатися громадянам у подібних ситуаціях і як діяти – знають далеко не всі. Отже, що ж робити краянам, коли їх в крамниці чи на ринку ошукали, підсунувши недобрий товар?  Саме про це наша сьогоднішня розмова з начальником ГУ Держпродспоживслужби у Закарпатській області Іваном Гуледзою

Президент подав в Кабмін кандидатури на посади голів обласних адміністрацій у п’яти областях. Прізвища кандидатів надав УНН обізнаний співрозмовник.

Так Закарпатську область має очолити Ігор Бондаренко — бізнесмен Мукачева, власник кондитерських.

Із Закарпаттям Зеленського пов’язують тільки гастролі. Востаннє він був у нашому краї у лютому. Тоді він у Фейсбуці виставив селфі з оновленої Петефі і написав: «Ужгород. Добрий ранок)))) Вчора круто приймали. Дякуємо. Побігли!» Інше фото зі Свалявщини доповнене коментарем: «Ганьковиця) Смачно. Порушуємо дієту. Із задоволенням».

Нещодавно також на своїй сторінці він уперше опублікував зворушливе фото, зроблене разом з дружиною та дітьми. Видно, що всі щасливі, посміхаються. Обличчя сина та батька розмальовані, а донька та Олена їх обнімають. «Щоб краще розуміти дітей, треба інколи й самому ставати дитиною. Давайте залишимо нашим дітям країну, якою вони будуть пишатися!» – підписав фото президент.

А ще Зеленський із перших днів вляпався у скандал із кадровими призначеннями на державні посади своїх друзів. Так, друг він хороший, дружити уміє і про своїх дбає, якось навіть врятував від смерті тещу колеги по кварталу Валерія Жидкова. Ось як про це каналу 1+1 розповів сам вдячний зять.

“З Вовою  мене пов’язана історія, коли його допомога коштувала людині життя. Одного разу мої дівчата, я маю на увазі дружину, дочку і тещу, відпочивали без мене на морі. І вийшло так, що у мами моєї дружини стався інсульт. Вони викликали “швидку”, але вона за якимись дивними причинами відмовилася її забирати до лікарні. Час минав, істерика тривала, сам я не міг на відстані швидко вирішити цю ситуацію. Часу було мало, і я вирішив розповісти все Вові. Він відразу підключився, почав комусь телефонувати і таки додзвонився людині, яка в підсумку нам допомогла. Ось вам реальний приклад, коли завдяки проявленій допомозі вдалося врятувати життя людині”, – зазначив Жидков.

Про це у прес-центрі газети “Неділя Закарпатські новини” ми говорили з психологом Яною Регою.

 У нас дуже мало спеціалістів-сексопатологів. Взагалі про них мало хто знає. Чи з сексуальними проблемами до вас приходять?

Про це у прес-центрі газети “Неділя Закарпатські новини” ми говорили з психологом Яною Регою.

– Ця тема дуже актуальна, але люди в нас досить закриті. Про секс дехто не хоче говорити навіть із психологом, краще мовчки живе зі своїми невдоволеннями. Можливо, відбиток на це наклали радянські часи, коли заборонялося навіть згадувати про секс, а дітей знаходили в капусті. Та все ж закарпатці звертаються до мене з питань проблем у родинах. І коли починаємо шукати причини, дуже часто з’ясовується, що непорозуміння між чоловіком та дружиною виникають через секс або його відсутність. І ми працюємо над цим. Але в нас в Ужгороді вже з’являються фахівці-сексологи, сексопатологи, тож ця проблема починає підніматися на новому рівні. Й це дуже добре, адже вона є надзвичайно актуальною.

Про зміни у стані Олександра нам розповів Іван Курах, головний лікар Ужгородської міської центральної клінічної лікарні, пише 0312.ua.

“Стан залишається таким як був. Але не гірше, навіть трохи краще. Далі залишається у медикаментозному сні. Тому що коли приходить до себе, трохи неадекватний. Трахеостомія дає результат, очищуються легені. Він знаходиться на апараті штучного дихання. Пасаж кичешника відновився. Але можемо сказати шанс на життя є” – розповів Іван Курах.

Лікар додав, що всі медикаментозні витрати вони стараються забезпечувати. В якому стані Олександр буде важко сказати, це повинні сказати нейрохірурги та невропатологи, так як є травма голови.

Проте те, що шанс на життя є не означає, що загроза життю зникла. Олександр залишається на підтримці апарату. Поки не відомо, який стан мозку після важких травм.

Було зроблено КТ, яке показало кращу картину. Але прогнозувати, лікарі не беруться. Вони роблять все можливе для того, щоб жив. Головне, що стан не гірший.

11-річна дівчинка випала з вікна 6-го поверху на вулиці Минайській. Вона, вставши на стільчик, витрясувала з вікна рюкзак та не втрималася.

Про це повідомляє Mukachevo.net

Як розповів головний лікар Ужгородської міської клінічної лікарні Іван Курах, після падіння дівчинка отримала численні переломи, а саме плечевої кістки, руки, перелом тазу, травма грудної клітки.

На щастя, як зазначає лікар, голова не постраждала, тому з дитиною все буде добре.

Наразі дівчинку доправили до реанімаційного відділення обласної дитячої лікарі в Мукачеві.

Не кілька пляшок, не кілька папірців, не кілька целофанових пакетів, а ціле сміттєве покривало, що простягається на десятки метрів.

Саме так зустрічає Ужгород усіх, хто їде до столиці Закарпаття на поїзді з боку Перечина. Район Радванки біля залізничної колії просто завалений горами непотребу.

Сміттєве поле знаходиться прямо при в’їзді в місто і його бачать всі, хто потягами або електричками їде до нашого краї. Цю ділянку проїжджають усі поїзди, що прибувають до Ужгорода з Києва та Львова, а також із Перечина та Березного. Сфотографувати його з вікна поїзда вдалося й журналісту газети «Неділя Закарпатські новини».

Про те, що це роми величезний передають гостям сміттєвий привіт мало кому відомо, однак така картина далеко не красить Ужгород.

Та й проблемою це є не лише маленької купки людей, яка полюбляє смітити довкола себе, але й служб, які займаються прибиранням та самих залізничників.

zakarpatpost.net