АНОНС. Як Ужгород зробити таким, щоб ним усі пишалися

Парки, сквери, набережні можуть стати казковими, комфортними та неймовірно привабливими, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Хоч парків та скверів в Ужгороді багато, усім їм не вистачає якихось цікавинок, чогось такого, щоб, прийшовши туди раз, людині захотілося повернутися знову.

Адже для парку, аби він був відвідуваним та затишним, недостатньо дерев і квітів, лавиць та урн. Там має бути щось особливе. Хоча у питанні насаджень Ужгороду теж є над чим попрацювати, але про це – іншим разом.

А зараз поговоримо про те, що може привабити як ужгородців, так і туристів.

Скажімо, пам’ятники. Навіть не будемо говорити про ті, які за всі роки встановила і фінансувала влада. Усі вони є нецікавими, біля них ніхто не фотографується. І постать тут не має навіть значення. Важливим є виконання. А воно застаріле і радянське… навіть якщо скульптуру встановили уже в часи незалежності України.

Може похвалитися місто хіба що міні-скульптурами, встановленими за приватні кошти. У цьому плані рекламний хід продуманий добре – до столиці Закарпаття  дійсно їдуть туристи, щоб відшукати маленькі пам’ятники. Але ж вони фактично є не лише в нас. У Києві їх значно більше. Крім того, там є багато дуже цікавих, просто унікальних великих скульптурних витворів.

У кожному парку, сквері вражають цікавинки. Наприклад, лише у Пейзажній алеї їх десятки. Там встановлені фонтани у вигляді слоника, голів зебр, є 30-метрова кішка-стонога,  кілька  пам’ятників висотою понад 3 метри.

Як же зробити Ужгород кращим?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 21 червня.

zakarpatpost.net