Закарпатський тиждень: передвиборна лихоманка, адміністративний колапс і жах смерті

На фоні літньої спеки, з ефектом 3D виокремлюються усі події! Зрештою, усі вони заслуговують на особливу увагу. Проте жагучим тиждень на Закарпатті видався не лише через вкрай плюсову температуру! – пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Болісні втрати

У Тячівському районі сталася страшна трагедія: загинули 5 чоловік. Загиблі народилися у 1964, 1963, 1981, 1991 та 1992 роках. Імовірною причиною трагедії стала сильна гроза, відтак водій не впорався з керуванням і його машина скотилася з гори в річку. Серед загиблих були двоє лісників, решта троє – жителі села Тарасівка. В області на один день оголосили жалобу.

Гарячі питання

«Ужгородська Зайцева» – саме так охрестили «мажорку», через яку на лікарняному ліжку опинився батько малолітньої дитини. Ужгородець, якому не пощастило зустрітися з водійкою преміум-машини на Слов’янській набережній, їхав своєю полосою, коли панянка, у якої не було прав на водіння, врізалася у його машину. До власника машини – винуватиці аварії, який приїхав на місце події , у правоохоронців теж виникли питання… Хроніку резонансної ДТП читайте на сторінці 2.

Патетичні «знахідки»

13 червня о 13:20 однією з пошукових груп знайдено п’ятирічного Назарчика, який зник напередодні в селі Ільниця Іршавського району. Хлопчик, перебуваючи разом з дорослим на полі, захотів пити й  самостійно пішов додому, відстань до якого становить близько 300 метрів. Через кілька годин рідні також  повернулися після копання картоплі й зрозуміли, що Назарчика ніде нема. Спочатку дитину шукали разом з односельцями, а потім звернулися за допомогою до правоохоронців, які й повідомили про це рятувальників. За пошуками малого, який ще й не міг реагувати на пошуки, оскільки є німим, слідкувала уся область…

Палючі пристрасті

Знову запалали автівки в Ужгороді! Цього разу – екс-заступника міського голови – Іштвана Цапа. Потерпілий пояснює причини знищення свого майна пафосно: «Коли ти заважаєш системі і тебе не можуть купити – тебе залякують, переслідують надуманими кримінальними справами, дискредитують, цькують через продажних глашатаїв, намагаються запроторити за грати, відсторонюють десятки разів від посади, кілька разів незаконно звільняють. Підла і страшна система не терпить людей, які, незважаючи ні на що, твердо стоять на своїй позиції. І тоді вже в хід іде брудне-бандитське…» .

Гарячі вибори

Оголошення партійних списків двох партій не пройшло повз увагу закарпатського соціуму! Беззаперечним лідером уваги став «Опозиційний блок»,  до  першої десятки якого увійшов міський голова Ужгорода Богдан Андріїв. І тим самим практично забезпечив собі перебування в українському парламенті. Дещо скромнішою стала «пропозиція» Закарпаттю від партії «Слуга народу», яка у свій список включила двох наших земляків:  Ігора Кривошеєва (під номером 38) та Анатолія Костюха (під номером 78).

Болючі звільнення

Про звільнення голів 15 обласних адміністрацій минулого тижня поінформував заступник глави Адміністрації Президента Руслан Рябошапка. І саме із цієї інформації стало відомим, що Геннадій Москаль таки вже не головний «москаль» Закарпаття. Гамузом (гуртом – прим. ред.) Срібна Земля втратила і головного охоронця державних інтересів – керівника обласного СБУ  Володимира Пахнюка. Причому із вельми неприємним з уст Рябошапки формулюванням: «Це ті, які відзначилися в негативному плані. У сенсі явищ, які пов‘язані із контрабандою», – зазначив Рябошапка.

Палкі призначення

Після інформації про написання заяви про звільнення колишнім очільником області його функції перебрав на себе Ярослав Галас – перший заступник. Однак із оголошенням про звільнення Москаля з’явилася інформація про призначення виконувача обов’язків голови обласної адміністрації – ним став Дуран Іван Петрович. Майже одночасно у медіа пройшла звістка про визначення наступного керівника «білого дому» Закарпаття: новим очільником області стане Ігор Бондаренко – успішний підприємець з Мукачева, власник та засновник мережі кондитерських з однойменним брендом. Чекаємо продовження…

Віра МЕЛЬНИК, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net