Погода у Закарпатті на сьогодні, 23 червня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепло, але очікуються дощі і грози.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +17, удень – +27.

Сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. У другій половині дня очікується дощ із грозою, який йтиме до самого вечора.

У Хусті – +16 уночі і  +28 удень. Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Протягом усього дня очікується дощ із грозою.

У Воловці – +13 уночі і  +23 удень. У Воловці протягом усього дня погода буде похмурою. Удень розпочнеться дощ із грозою, а ввечері йому на зміну прийде дрібний дощ.

У Сваляві – +14 уночі і  +24 удень. У Сваляві хмарна погода буде триматися до самого вечора. Протягом усього дня очікується дощ із грозою.

У Тячеві – нічна температура становитиме – +17, денна – +27.

У Тячеві хмарний день та похмурий вечір прийдуть на зміну ясному ранку. З середини дня і до його кінця йтиме дощ із грозою.

У Перечині – нічна температура становитиме – +17, денна – +27.

У Перечині протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Дощ із грозою розпочнеться з самого ранку та ближче до вечора він повинен припинитися.

У Великому Березному – вночі – +15, удень – +24.

Ясна погода протримається у Великому Березному зовсім недовго в ранковий час, а вже вдень небо вкриється хмарами. Удень очікується дощ із грозою, який ввечері перейде у дрібний дощ.

У Берегові та Виноградові – вночі – +16, удень – +29.

У Береговому очікується похмура погода, вранці можливе невелике прояснення, але безхмарним небо буде недовго. З середини дня і до його кінця йтиме дощ із грозою.

У Міжгір’ї – уночі  +12, вдень – +23. У Міжгір’ї хмарна погода буде триматися до самого вечора. З середини дня і до його кінця йтиме дощ із грозою.

У Рахові – уночі +12, вдень – +22. У Рахові протягом усього дня погода буде похмурою. Усю другу половину дня йтиме дощ із грозою.

23 червня вшановується пам’ять священномученика Тимофія Пруського. У народі день Тимофія називали мишачий писк. За повір’ям, у цей день по землі ходять-бродять привиди. Старі люди вірили і бачили у цю пору великі “зграї мишей” на подвір’ях, що не передвіщало нічого хорошого. Погоду в цей день передбачали по диму від вогнища: якщо він піднімається стовпом – на ясну погоду, стелиться по землі – до негоди. А якщо на Тимофія засуха, то в цей день добра не чекай.

Народні прикмети на 23 червня
  1. Задушлива погода на сході сонця – буде дощ
  2. Мокриця цвіте з самого ранку – прикмета того, що буде гарна погода
  3. Якщо бачаться вовки, то це передбачає масовий падіж худоби
  4. Зграї ворон привиділися – чекай повального мору
  5. Якщо людина народилася 23 червня, то в якості оберега їй слід носити смарагд і гранат.

zakarpatpost.net