Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 23 червня

День на Закарпатті був багатим на події.

Як готувати в задоволення, їсти корисну їжу та що скуштувати на Закарпатті туристам

Бути королевою кухні хочеться кожній жінці. Але що робити, коли старі рецепти страв уже набридли, у Інтернеті цікавих немає, подруги порадити щось нове не можуть? На допомогу приходить газета «Домашня кулінарія»! Там зібрано цікаві страви не лише закарпатської, української та європейської, але й кухонь народів світу, незвичні вегетаріанські, десерти та багато іншого.

Обкладинка свіжого номера газети «Домашня кулінарія»

Тож як готується до друку газета, як підбираються рецепти, які конкурси для читачів зараз проводяться? Про це та багато іншого у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» ми говорили з головним редактором газети «Домашня кулінарія» Людмилою Суботіною.

Коли і як з’явилася газета «Домашня кулінарія»?

Все починалося із газети «ПОРАДИ», в якій уже 15 років щотижня виходить тематична сторінка «Кухонні розмови». Інтерес до цієї теми у читачів зростав і усе частіше звучали пропозиції виокремити сторінку в спеціалізоване видання із гастрономічним ухилом. Тож випуск газети «Домашня кулінарія» став її логічним продовженням. Перший 32-сторінковий номер побачив світ у жовтні 2012 року. Цьогорічний червневий випуск – 81-ий. Виходить «Домашня кулінарія» в дещо незвичному для газети форматі і скоріше нагадує повнокольоровий журнал із хорошим друком і, головне, – якісним наповненням. Багато різних рубрик – основні і перші страви, десерти, рецепти по сезону, секрети приготування певних продуктів, поради відомих кулінарів – шоколатьє Валентина Штефаньо, фуд-блогера Едгара Петі, зірки «МайстерШеф» Анатолія Цуперяка тощо. Наше завдання – показати читачу, що харчуватися можна смачно, корисно та недорого – і при цьому не потрібно півдня простоювати біля плити.

Парки, сквери, набережні можуть стати казковими, комфортними та неймовірно привабливими, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Хоч парків та скверів в Ужгороді багато, усім їм не вистачає якихось цікавинок, чогось такого, щоб, прийшовши туди раз, людині захотілося повернутися знову.

Адже для парку, аби він був відвідуваним та затишним, недостатньо дерев і квітів, лавиць та урн. Там має бути щось особливе. Хоча у питанні насаджень Ужгороду теж є над чим попрацювати, але про це – іншим разом.

А зараз поговоримо про те, що може привабити як ужгородців, так і туристів.

Скажімо, пам’ятники. Навіть не будемо говорити про ті, які за всі роки встановила і фінансувала влада. Усі вони є нецікавими, біля них ніхто не фотографується. І постать тут не має навіть значення. Важливим є виконання. А воно застаріле і радянське… навіть якщо скульптуру встановили уже в часи незалежності України.

Може похвалитися місто хіба що міні-скульптурами, встановленими за приватні кошти. У цьому плані рекламний хід продуманий добре – до столиці Закарпаття  дійсно їдуть туристи, щоб відшукати маленькі пам’ятники. Але ж вони фактично є не лише в нас. У Києві їх значно більше. Крім того, там є багато дуже цікавих, просто унікальних великих скульптурних витворів.

Газета «Неділя Закарпатські новини» із радістю продовжує відкривати імена знаних закарпатських жінок, які готові поділитися секретами свого успіху з іншими.

Купуйте журнал у кіосках Закарпаття

Однією них є відома українська співачка з Ужгорода Маріанна СУХОЛОВА.

«Наскільки людина успішна, визначають її справи, дії і кінцевий результат. Оцінку завжди дає суспільство, оскільки в моїй ситуації мова йде про публічність, то якщо люди мають потребу в моїй творчості і радо запрошують для того, аби разом з ними провести в хорошому настрої, з веселою музикою та співом захід, то для мене це і є успішність та самореалізація. В моєму випадку, це клопітка та тотальна робота над собою роками, з самого дитинства. Для мене особисто саме слово «успішність» – доволі філософське, адже немає чітких рамок, чіткого визначення цьому розумінню. Кожна людина сприймає і оцінює це по-своєму. Але знаю одне, що насамперед завжди потрібно займатись в житті тим, що виходить найкраще і бути на своєму місці, додавши до цього сильний та спритний характер, працьовитість та наполегливість. Тоді і буде успіх! Порада для тих хто хоче стати успішним – просто не думайте про це. Робіть свою улюблену справу з душею і завзятістю, а все решта прийде саме тоді, коли воно повинно бути. Головне – не піддаватись тим перепонам і тим людям, які мають на меті звернути Вас із вірної дороги. В успішної людини завжди є своя думка і вона ніколи не піде, як все стадо, а навпаки буде відстоювати своє», – розповіла вона.

Більше про відомих та знаних закарпаток читайте у ексклюзивному журналі «Успішні жінки Закарпаття».

Купуйте журнал у кіосках області або замовляйте за тел.: (050) 222-50-50.

Ужгород хоч і найменший обласний центр України, але все ж великий варош, бо все, що є в ньому, мало хто знає.

Взяти хоча б найвідоміший серед студентів район БАМу! Там так багато цікавого, що можна блукати не годинами, а днями, тижнями…

Саме туди й вирушили журналісти газети «Неділя Закарпатські новини».

Одразу варто наголосити, що БАМ – це досить великий і колись незаселений район, який зараз ті, хто не був тут хоча б 10 років, навряд чи впізнали б. А сюди варто приходити, варто вивчати цей дивовижний світ. Адже тут досі є ще багато дикої природи, тут багата рослинність, чути спів птахів, можна побачити їжаків, білочок, фазанів… Тут просто розкішні будинки і приватний сектор розростається з кожним роком. Кожна огорожа індивідуальна. Біля багатьох подвір’їв, акуратно висаджені декоративні насадження, облаштовано рокарії, альпійські гірки, просто казкові клумби.

Почула баба Анця, що в Ужгороді пам’ятник жертвам Голодоморів не збираються переносити на Кальварію.  Розсердило це її, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

– Фрас би їх взяв, із тими депутатами! Люди два раз голосовали, оби тот кусок гуна забрали. Я виділа того монстра, лем хрестимлася коло нього, бо боямлася проходити. А они го лишили! Уверли на нього 4,5 міліону, просрали наші гроші, ліпше би штосчь позитивноє для вароша зробили, оби всіх надихало, а не вбивало. Мертвим уже й так всьо равно. Я в Кийові виділа пам’ятним тим, што з голоду повмирали, так там дійсно файний. Там даже музей є. А в нас курям та качатам на сміх тот скульптор зліпив якоєсь чудовище, не пам’ятник, а прівідєніє! Маріє Божа! Як за ото мож було ще й гроші взяти! Ні стида. Ні совісті! Та ун осквернив сяту честь тих невинно убитих сталінським режимом люди! Чим ун думав,коли ото робив?

– Што, мамко, бурмочеш си пуд нус? – побачивши невдоволення старої спитав син.

– Пак сусідка Пірошка каже, што монстра з набережної так і не заберут! Йой, грум би луснув у тих, ко го там поклав! Пак ото не пам’ятник, а плод хворої голови того, ко го вчинив! – сердито відповіла вона.

Хлопця з Лановеччини знайшли повішеним у Закарпатській області у суботу, 22 червня

Про нещастя повідомляє у спільноті “Моя Лановеччина” священник Олексій Філюк, пише galas.te.ua

– Молодого хлопця Романа з села В.Куськівці що Лановеччини найшли сьогодні(22 червня) повішеним у Закарпатській обл., – пише отець. – Співчуваю рідним та близьким з приводу втрати дорогої людини!!! Знав Романа як спокійного та доброго юнака, що ж стало причиною трагедії не можу навіть уявити!!!

– Боже,як це страшно…… який біль для батьків. Нехай земля йому буде пухом, а Господь простить його гріхи, – пише у коментарях Оля Собчук.

Ось що повідомила на своїй сторінці у соцмережі Julia Kostyuk:

“Пройшов вже тиждень, як трапилась жахлива автотроща, інакше це не можу назвати, за участю мого чоловіка Олександр Костюк😭, – написала вона. – Тиждень, як він бореться за життя з усіх сил.

Хочу висловити свою безмежну подяку всім лікарям та медичному персоналу, який робить все можливе, щоб він одужав, а також терпіння і витримку відносно мене😔.

Стан його ще дуже важкий, але я рахую лише невеличкі покращення, інакше тримати себе в руках дуже складно:

🔹Йому дають спеціальне харчування і з кожним днем збільшують об’єм, весь цикл проходить добре – це для мене плюс;

🔹Він може дихати самостійно – ще один плюс, але всеодно підключений до спеціального апарату, щоб не було навантаження;

У Міжгір’ї в лікарні померло немовля.

А ще там у  палатах грибок, туалет протікає, душ не працює

До редакції zakarpatpost.net звернулася постійна читачка. Жінка розповіла трагічну історію, яка трапилася нещодавно у Міжгір’ї.

Справа в тому, що там померло немовля. Подія не мала широкого розголосу, про неї ніхто не інформував. Про нещастя усі б забули, якби не згорьована мати, яка втратила найдорожче.

Отже, цитуємо текст листа без змін:

“Трохи менше місяця назад у Міжгір’ї в пологовому відділенні померло новонароджене немовля.

За 3 дні до пологів (26.05) мати звернулася до своєї лікарки зі скаргою на тонус і на те, що не відчуває рухів дитини. Належного огляду не було проведено, лише прослухали серцебиття дитини, воно билося. Ще й відмовили вагітну іти на УЗД. 27.05 увечері жінка знову звернулась до лікарні, так як у неї підвищилася температура до 38.7. Поклали на стаціонар. 

Зранку вагітна здала аналізи, виявилося, що все добре, більше ніяких оглядів проведено не було, і знову ж таки, УЗД не дозволили зробити. Увечері того ж дня, жінка народила дитину на 35 тижні. При чому, коли зрозуміла, що буде народжувати, то запитала у лікарки чи у них є все необхідне обладнання для передчаснонароджених діток, і вона відповіла, що є.

Аромат цих рослин є найкращим у світі антидепресантом, римляни їхніми пелюстками засипали шлюбне ложе наречених, а імператори полюбляли пити вино з цих квітів. Вони є національним символом у Ірані, Англії та США.

Не дарма троянду прозвали королевою квітів.

В Ужгороді біля ПАДІЮНу розквітла унікальна алея. Десятки тисяч маленьких квітів зачаровують погляди тих, хто проходить повз це диво. Колись, більше 10 років тому, рослини висадили вихованці центру дитячо-юнацької творчості, тож зараз, із року в рік, вона  щоліта вкривається ніжним цвітінням і квітує до пізньої осені. Біля квітів часто фотографуються і дорослі, і діти.

Хоч трояндова алея й маленька, але гарна. П’янкий аромат квітів розносяться довкола, а кущі зачаровують і красою.

Загалом в Ужгороді троянд багато. Лише в Ботанічному саду нараховується більше 120 видів.

Цікаво, що давні греки вважали, що троянда  червоного кольору з’явилася завдяки богині кохання Афродіті, яка, зірвавши квітку, вкололася і кров залила пелюстки рослини, від чого вона почервоніла.

У ранньому християнстві білі троянди символізували Діву Марію, а п’ять рожевих пелюсток ототожнювалися з п’ятьми ранами Христа….

zakarpatpost.net