АНОНС. Коли в Ужгорода з’явиться бренд міста

Уже багато років кожне місто, що прагне розвиватися, мати свою стратегію, залучати інвесторів та туристів, почало створювати свій бренд.

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Мова йде навіть не про Київ, не про Львів, не про Дніпро. Свій бренд має навіть Славутич, який не є обласним центром, та ряд інших містечок України, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Що це дає?

Передусім, згуртовує громаду, виховує в людях любов до свого, рідного, а головне, робить населений пункт впізнаваним і популярним. Бренд – це враження про місто, його образ, логотип, девіз, фірмовий стиль. Це – ніби гарна упаковка до смачної продукції.

Тож чому його досі не має Ужгород? Чому не має Закарпаття?

Хоча область у певній мірі його таки має… однак назвати брендом нашого краю логотип, який обрали у 2016 році, смішно. Це – рівень сільської бібліотеки, а не регіону, який претендує за звання туристичної Мекки. Розробляли туристичний логотип не провідні агентства, які цим повинні займатися, а місцеві автори, не причетні до рекламної сфери. Та й обирали бренд нібито хоч і шляхом голосування, але крапку над «і» ставила традиційно Закарпатська ОДА, а не люди, які знаються на брендуванні. Чому ж Москаль поскупився на кваліфікованих спеціалістів, які б підійшли до питання професійно? Адже створювати  такі візитівки обов’язково повинні команди фахівців у сфері реклами та маркетингу з числа відомих в Україні або навіть у світі (такі у Києві також є), які мають досвід успішної роботи у цій сфері.

Чому, врешті-решт, свого бренду   не має Ужгород, який є столицею Закарпаття?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 21 червня.

zakarpatpost.net